Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

  • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

    Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

    Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


    A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Glasstec 2010 Düsseldorf


    Átfogó kép a világ üvegiparáról

    Messe Düsseldorf

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Mitől intelligens egy nyílászáró

    IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2019-1-2. száma

szerda, április 3, 2019 @ 11:04 DE. Author: Révúti Károly

A tartalomból…

Hírek

Beszámoló a müncheni BAU Messe kiállításról

Európa legnagyobb építőipari seregszemléjét január 14. és 19. között rendezték meg Münchenben. Az építőipari gyártóknak és forgalmazóknak kétévenként van lehetőségük a BAU-n bemutatni az új termékeket és eljárásokat.

Közel a természethez

A modern építészet mindenekelőtt a nyitott terek mellett tör utat. A panoráma kilátás nem egy olyan beruházó vágya, aki a saját házát építi, az irodaház tetején található zöld terasz, pedig egy olyan megoldás, amit egyre szívesebben választanak az építészek. Egyesek a nappaliban pihennek, míg mások arra vágynak, hogy közelebb lehessenek a természethez. Itt nincs helye a kompromisszumnak. Tehát, hogy eleget lehessen tenni az elvárt kritériumoknak, megfelelő termékeket kell választani, amelyek akár a legszigorúbb követelményeket is ki tudják elégíteni.

Profilgyártó és nyílászárógyártó partnernap

Pontos számot nem lehet tudni, de még megbecsülni is nehéz a magyarországi műanyag nyílászárókat gyártó, illetve forgalmazó vállalkozás ok számát. Egy azonban bizonyosan érzékelhető: erős és élesedő a verseny közöttük. Egyesek az árak csökkentésével, mások a választék bővítésével, megint mások a folyamatos minőség javításával próbálnak előnyhöz jutni a piacon. Mindeközben a vásárlók egyre tájékozottabbak és igényesebbek. Ezért megalapozott az a vélemény, hogy az egymással folyamatos üzleti kapcsolatban álló profilgyártó, termék előállító, valamint az állandó partnerforgalmazóik összehangolt tevékenysége biztosíthatja legnagyobb eséllyel a piaci sikert.

Tavaszi árnyékolás a lakásban és a kertben

A téli hónapok lassan végleg a múlthoz tartoznak, és beköszönt végre a sokak kedvenc évszakjának számító tavasz. A természet éledésével egyre több időt töltünk a szabadban, s amint a hőmérő higanyszála 20-25 fok fölé emelkedik, bizony a lakásban is megérezzük, hogy sokkal melegebb van.

Támogatás a hatékony ablakgyártáshoz

Érdekes és újszerű előadássorozaton vettünk részt az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum képviseletében februárban Lövőn. Valójában nem a cég már bevált vagy legújabb termékeiről, nem a lehetséges innovációkról, technológiai újdonságairól szólt, mint számtalan más esetben, hanem a vállalatszervezésről és -kultúráról.

Megtörtént esetek – Nyílászáró kalandtúra

Minőségvédelem a szerelők továbbképzésével

Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a magyarországi lakásépítések száma. Az új lakások iránti kereslet régen nem tapasztalt árfelhajtást generált, amely hatott a használt lakások piacára is. Sokak számára meglepő módon a panelek ára is már-már irreális szintre emelkedett. Az ingatlanforgalmazók tájékoztatói rámutatnak, hogy ez a helyzet megnövelte a befektetési célú vásárlásokat, illetve a bérbeadásokat.

Összetett jótállási felelősség

Az utóbbi időben egyre több vita keletkezik a vállalkozások és megrendelők között arról, hogy ha a termék jótállási időn belül meghibásodik, akkor hogyan alakul a vállalkozó felelőssége, akkor ha a hiba oka a termék hibájára vezethető vissza, illetve hogyan alakul akkor, ha a szakszerűtlen munkavégzés következménye a rendeltetésellenes működés.

Kapható: a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!