Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2018-4-5. száma

kedd, október 2, 2018 @ 08:10 DE. Author: Révúti Károly

A tartalomból…

Hírek

Egyre kevesebb a hozzáértő munkaerő

Az építőiparban a munkaerőhiány elérte azt a szintet, hogy új dolgozók felvétele esetén nem a jó jelentkezők közül kell a legjobbakat kiválasztani, hanem a kevésbé jók közül azokat, akik még megfelelők lehetnek az adott munkakörökben. A munkaerőhiány nagyon feszítő probléma lett, viszont a szakmának nem érdeke, hogy alacsonyan képzett munkaerő végezze a munkát. 2013-hoz képest most 35 ezer fővel több foglalkoztatott van a szakmában, melyből húszezer „be se tanított” munkás. Nagy kihívás élőmunka mellett betanítani ezeket a munkavállalókat. A hatékony kiválasztás helyett tehát egyre inkább a hatékony befogadás az illetékes cégvezetők, HR-szakemberek feladata. Erre szolgálhat a következő eszköz.

 Fa vagy műanyag?

A nyílászárók kínálatában az elmúlt évtizedekben sok alapvető változás történt. A részletek értelmezése szinte követhetetlen. Ezért érdemes olyan elemző tájékoztatást adni, ami a legfontosabbak ismertetésével és összehasonlításával segíti a választásban.

 Glasstec 2018 

A világ vezető nemzetközi üvegipari vásárára, a Glasstec 25. alkalommal nyitja meg kapuit 2018. október 23-26. között a Düsseldorfi Vásárközpontban.

Fókuszban az árnyékolástechnika

Immáron büszkén írhatjuk, hogy az egyik legnagyobb és legelismertebb szereplői vagyunk a hazai minőségi árnyékolástechnikai termékek gyártásában és installálásában a magyar piacon. Kezdetben főként redőny és szúnyogháló termékek értékesítésével foglalkoztunk mára számos innovatív belső árnyékolókkal, garázskapukkal, Schüco nyílászárókkal és intelligens épületvezérléssel bővítettük a kínálatunk. A teljesség igénye nélkül néhány termék bemutatása a teljes termék szortimentünkből. Győződjön meg termékeink minőségéről, illetve próbálja ki, és kérje ingyenes szaktanácsadásunkat az ország egész területén megtalálható viszonteladóinktól vagy közvetlenül tőlünk az alábbi elérhetőségeken keresztül.

 Új redőnyrendszer

Innovatív, technológiailag fejlett a legjobb termikus paraméterekkel – ez az Aluprof legújabb redőny rendszere.

 Aktuális tudnivalók épülethomlokzatok nyílászárógyártóinak

Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása változásokat hozott a szakterületet szabályozó előírásokban. Új jogszabályokkal és műszaki előírásokkal kell megismerkedniük a nyílászárógyártó vállalkozásoknak a szabályok követéséhez.

 A jó ablakokról

A lakások légellátása, lélegzése sokszor a legutolsó dolog, melyre az építtetők zöme gondol. Pedig a komfort egyik jelentős tényezője kellene, hogy legyen, hiszen az ingatlanban élők életminőségét alapvetően befolyásolja a megfelelő friss levegő.

Építési piaci 

Erős gazdasági növekedést mutat, mely támogatja a magasépítési szektort, míg Kelet-Európa építési piaca a 2018-as évre vegyes képet fest: az ukrán építési piacon növekedés, míg a török és orosz piacokon stagnálás várható.

 Ablakpiaci körkép

Sajnos az egy évvel ezelőtti jóslatunk nem volt alaptalan. A nyolcadik éve összeállított értékelésünket is azzal kezdtük, hogy áttekintettük azt, hogy mit vártunk és mi az ami bejött.

 Redőnyök különös megoldásai

Közismert, hogy a közép-európai régióban a kiegyezés utáni Magyarország alakult át és fejlődött a legdinamikusabban a kor legmagasabb technikai, gazdasági és kulturális szintjének megfelelve. Ez természetesen hatott az építészetre is. Eredményei ma is jól láthatóak, ha végig sétálunk Budapest belső kerületeiben. A külföldiek által szívesen látogatott nevezetességek többsége abban az időben születtek, amelyek ma is meghatározó elemei fővárosunknak. Az első világháborút követően érezhető némi megtorpanás, de a két háború között is folytatódott a városépítés. A terjeszkedő városnak szüksége volt a beépítetlen budai hegyoldalakra, valamint a pesti területekre, amelyeket többnyire lakóházak építésére vettek igénybe. A kor építészei még visszanyúltak az előző időszak jellemző stílusaihoz, azonban gyorsította a kivitelezhetőséget az ebben az időben uralkodóvá váló, letisztult formákat alkalmazó, egyszerűbben és olcsóbban megvalósítható Bauhaus irányzat.

Kapható: a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!