Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2018-3. száma

péntek, június 22, 2018 @ 07:06 DE. Author: Révúti Károly

A tartalomból

 

Hírek

 

A helyes marketingről

A nyílászárós cégek és vállalkozások sokszor érzelmi okokra hallgatva hoznak marketing döntéseket, ráadásul nem tudatos stratégiát követnek, hanem ad hoc marketing kommunikációt folytatnak. Szakértők véleménye szerint az építőipari marketing más iparágakhoz képest gyermekcipőben jár (tisztelet a kivételnek). Ennek leginkább az az oka, hogy kevesebb összeget fordíthat rá a szakma. De időközben egyre több cég felismerte, hogy ez a tevékenység nem megspórolható.

 

Üveg és energia

Szén-dioxid-kibocsátás, globális felmelegedés, energiatakarékosság, Kyoto…Talán már unhatnánk is a témát, ha nem gyermekeink jövőjéről lenne szó…

 

Októberben ismét Glasstec

A világ vezető nemzetközi üvegipari vásárára, a Glasstec 25. alkalommal nyitja meg kapuit 2018. október 23-26. között a Düsseldorfi Vásárközpontban.

 

Folytatódhat a növekedés

2017-ben megdöntött minden eddigi rekordot a hazai építőipar, a 2200 milliárd forintos megkezdett kivitelezési munkaérték olyan magas összeget jelentett, amire eddig még soha nem volt példa. A rekordot követően a növekedés folytatódni látszik. Legalábbis az idei év első negyedévében 8 százalékkal magasabb összegben indultak el kivitelezési munkák hazánkban, mint 2017 azonos időszakában. Összesen 592 milliárd forintot tett ki a megkezdett beruházások összértéke, ami a tavalyi harmadik negyedévet leszámítva a 2. legnagyobb volt az elmúlt években.

 

Sokoldalú és hasznos garázskapuk

A garázskapu a családi házak tulajdonosai számára ugyanolyan fontos, funkcionális eleme a háznak, mint a bejárati ajtó. Ezért is megfelelő használati tulajdonságokkal kell rendelkezniük, és biztosítaniuk kell a ház lakóinak kényelmét és biztonságát. A piacon számos típusú kapu kapható, amelyek egymástól a kivitelezésük módjában, alapanyagukban, vagy a például a nyitásuk módjában különböznek. Az Aluprof rendszerekben található redőnykapukat mindenekelőtt a minőségi alkatrészek, hasznos funkciók, valamint a magas esztétikum jellemzi.

 

A jövő technológiája: io-homecontrol®

Ha megkérdeznénk a lakástulajdonosokat, mi a legfontosabb elvárás egy otthonautomatizálási rendszerrel kapcsolatosan, valószínűleg elsőként említenék a megbízható rádiós működtetést, más gyártók termékeivel való együttműködést (világítás, hűtés, árnyékolás, szellőztetés stb. egy rendszeren belül működjön), és már sok esetben fontos elvárás lenne az internetről, okostelefonról vagy tabletről is.

 

Ha itt a nyár, akkor napvitorla

A klímaváltozás következtében változik az időjárás. Egyre szélsőségesebb hatásokat tapasztalhatunk, a nyarak melegebbek, a nap UV-sugárzása erősebb.

 

Egészség és biztonság az építőiparban

Az építőipar veszélyes ágazat. Veszélyt hordozhatnak a munkaeszközök, az anyagok, egyes munkafolyamatok és technológiák, amelyek mind-mind kiválthatnak balesetet a bennük rejlő kockázatok miatt. A veszélyforrások között nagy számban megtalálhatók a fizikai tényezők, a kültéri, szabadtéri, a magasban, valamint a mélyben végzett veszélyes munkavégzés.

 

Európa élén

Az Eurostat adatai szerint hazánk továbbra is Európa élén áll a kiadott lakásépítési engedélyek számának növekedésében. A 2017. negyedik negyedévi adatok alapján, 2015 óta a vizsgált 22 ország közül nálunk nőtt legjobban, majdnem kereken háromszorosára a kiadott lakásépítési engedélyek száma. Kétszeresnél nagyobb növekedést még két ország, Málta és Írország tudott elérni a két év alatt Európa-szerte a lakásépítés fellendülését mutatják a számok; mindössze két országban, Norvégiában és Macedóniában van a 2015-ös átlagos negyedéves szint alatt a mutató.

 

Egyedi igények – egyedi megoldások

Közismert tapasztalat, hogy az elmúlt évtizedekben egyre forróbbak a nyári hónapok. Sőt! Mintha a télből a tavasz kihagyásával azonnal lépnénk át a nyárba. Az épített környezetünkben való munkavégzés és lakhatás ezért újabb kihívások elé állítja az elviselhető környezet biztosítását szolgáló termékek és berendezések gyártóit. Az árnyékolástechnikai vállalkozások ebben az időszakban teljes kapacitással gyártják hagyományos (redőnyök, napellenzők) és a legújabb (napvitorla, Zip Screen) nap elleni védelmet biztosító termékeket. A fokozódó forróság azonban a szakma képviselőit, de a megrendelőket is újabb és újabb ötletek megvalósítására inspirálja. Ezekben sokszor nincs is semmilyen eddig még nem ismert megoldás, legfeljebb ma ritkán vagy egyáltalán nem alkalmazott változatok.

 

Kapható a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

 

 

Be Sociable, Share!