Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2018-1-2. száma

péntek, április 20, 2018 @ 08:04 DE. Author: Révúti Károly

Tartalomból

 

Hírek

 

Újdonságok a legkiválóbb kilincsek világából

Minden második évben találkozik a nyílászárós szakma Nürnbergben a FENSTERBAU FRONTALE kiállításon, hogy a bemutassa az újdonságait. A legújabb kilincsek automatikusan zárodnak, és kívülről szinte lehetetlen mozgatni őket, ami teljesen új szintje a biztonságnak.

 

A redőnyök helyes beépítése és jó működése

A külső redőnyök ma elválaszthatatlan részét képezik csaknem minden építkezésnek. Normává válik, hogy már az új épület tervezésének vagy a meglévő objektum hőszigetelésének felújítása alatt az építész figyelembe veszi az ilyen típusú árnyékolók alkalmazását.

 

Üveghomlokzatokkal kapcsolatos kérdések

A különféle építőanyagok jelentése az idők során jelentősen átalakult. Az 1800-as évek második felében, a századfordulón, majd az 1960-as években az acél- és üveggyártásban, -feldolgozásban történt jelentős fejlődés alapozta meg a jelenlegi, egyre növekvő mennyiségű üveg alkalmazásának lehetőségét. Napjaink építészetében új dimenziókat nyit, új lehetőségeket ad a korszerű üveg.

 

Amit még mindig tudni akarsz a műanyagablakokról…

A műanyag-nyílászárók egyszerűsége, könnyű kezelhetősége és kiváló hőszigetelő tulajdonságai miatt, valamint az elmúlt évek állami forrásokból is támogatott sikeres csereakciók következtében általánosságban elfogadott és kedvelt termékké váltak. A szinte robbanásszerű terjedésükkel párhuzamosan folyamatosan javultak a technikai paramétereik is, amely a gyártók által generált versennyé alakult, tovább fokozva a nyílászárók cseréjének piacán tapasztalható csillapíthatatlan mennyiségi és minőségi elvárásokat. Napjainkban a műanyag-nyílászárók már evidens részei az épületfelújító munkának és az új házak kivitelezésének. Ennek ellenére a megrendelők körében még mindig számtalan a téves elképzelés vagy a hiányos információ a nyílászárók tulajdonságaival kapcsolatban, ami végül a várt hatások elmaradása miatt nem kívánatos következményekkel járhatnak.

 

55 éve a minőségért és az innovációért

Több mint fél évszázada, 1963. februárjában hozták létre az Építésügyi Minőségvizsgáló Intézetet, az ÉMI jogelődjét. Ma, 55 évvel később az ÉMI Magyarország legnagyobb épület- és építőanyagipari minőségellenőrző innovációs intézménye, a hazai építésügy meghatározó szereplője és szakmai szellemi központja. Tevékenységét országos lefedettséggel látja el, hozzáértését hazai és nemzetközi szinten egyaránt bizonyítja.

 

XXL üvegek az építészetben

Az üveggyártás fejlődése jelentősen befolyásolta az építészetet attól kezdve, amikor a nagyüzemi üvegtermelés megfizethetővé vált, vagyis a float üveg megjelenésével, amely technológia egyben lehetővé tette a nagyobb méretű üveg előállítását is. Az elmúlt néhány évben a méretet illetően az üveggyártók között igen nagy verseny alakult ki. A 18 méter hosszúságú üvegméret már megvalósítható, és jól haladnak a 20 méteres felé. De az XXL méretű üveget még mindig csak különleges projektekben találhatjuk meg.

 

 Kapható a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

 

 

 

Be Sociable, Share!