Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Partnereink

Social Media

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2017-6. száma

hétfő, december 4, 2017 @ 08:12 DE. Author: Révúti Károly

 

 A tartalomból…

 

R+T 2018: Nemzetközi sajtótalálkozó

Szeptember 27-én tartották Stuttgartban a 2018. február 27. és március 3. között megrendezendő R+T Redőnyök, kapuk és árnyékolók című világkiállítás nemzetközi sajtótájékoztatóját. Az ICS Nemzetközi Kongresszusi Központban tartott eseményre Európa országaiból több mint 80 vendég érkezett. A sajtótájékoztatón az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum magazin is részt vett.

Mindig a megfelelő döntés

Mindenkor a helyes beruházási döntést meghozni kétségtelenül a vállalkozók egyik legfontosabb törekvése. Az új, átfogó termékprogram nívót állít fel az ágazat legfontosabb, jövőt érintő témáiban, konkrétan a gazdaságosság, a biztonság, a komfort és a dizájn területén.

 Minőség és megjelenési mód

Azt, hogy mit értünk a golyóstoll, a fodrászszolgáltatás, egy színdarab, egy reklámfilm, valamely társas kapcsolat, vagy akár egy nyílászáró minőségén, mindenki más módon fogalmazza és – a gyakorlatban – más módon is ítéli meg. Ezt a kifejezést, hogy minőség, nehéz körülírni.

10 éve írtuk…

A tűzvédelmi rendszerek specialistája

Tűzgátló kapuk III.

Szerzőnk sorozatunk első részében az előírásokat, a második részben a kialakult tűzgátló kapuszerkezet-változatokat ismertette. Sorozatunk harmadik cikkében az elérhető piaci kínálat összehasonlításával, bemutatásával foglalkozunk. Célunk, hogy a piaci kínálat átfogó bemutatásával hasznos információkat nyújtsunk a tervezőmérnökök, kivitelezők, műszaki ellenőrök, valamint a forgalmazók és az üzemeltetésben érdekeltek számára az egyre pontosabb tervezői adatszolgáltatást megkövetelő jogszabályok, a szigorodó hatósági számonkérés és az egyszerre költség-, anyaghasználat- és határidő-érzékeny építőipari helyzetben.

Szárnyaló lakáspiac

A válság elmúltával újra évi kb. 150 ezer ingatlan cserél gazdát a hazai piacon, nem túlzás tehát összességében több ezermilliárdos piacról beszélni. Ráadásul a fellendülés, így a bővülés vége még nem látszik: csak tavaly 15%-k al, idén akár újabb 10%-kal nőnek a lakásárak. A növekvő tor tából a tulajdonosokon kívül a beruházók hasítanak ki nagyobb részt, de a közvetítők is részesednek belőle.

 Szárnyaló építőipar

A hazai építőipar teljesítménye 2017-ben rég nem látott javulást mutat. Az idei év második negyedévében 35%-ot meghaladó mértékben nőtt a termelés volumene, és a kedvező tendencia várhatóan folytatódik az év hátralévő részében is. Mindezt alátámasztja az is, hogy az építőipari vállalkozások májusi szerződésállománya 53,2%-kal volt magasabb 2016 azonos időszakához képest.

A munkaerőhiányról

Az elmúlt években a magyar nemzetgazdaság szinte valamennyi ágazatának működését súlyos munkaerőhiány nehezítette. Egyes területeken ez ma már komoly fennakadást jelent, ami a vállalt határidők, sőt sokszor magának a feladatnak a teljesítését is kétségessé teheti. Az építőipar, és ezen belül a nyílászárók beépítésével, valamint az árnyékolástechnikai berendezések telepítésével foglalkozó vállalkozások számára is állandósult problémává vált a munkaerőhiány.

In memoriam: SULYOK LÁSZLÓ

Döbbenten értesültünk nyáron a váratlan hírről: Sulyok László, a Roll -Star Kft. alapító tulajdonosa, az árnyékolástechnikai szakma egyik meghatározó képviselője tragikus hirtelenséggel örökre eltávozott.

Kapható a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi