Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2017-6. száma

hétfő, december 4, 2017 @ 08:12 DE. Author: Révúti Károly

 

 A tartalomból…

 

R+T 2018: Nemzetközi sajtótalálkozó

Szeptember 27-én tartották Stuttgartban a 2018. február 27. és március 3. között megrendezendő R+T Redőnyök, kapuk és árnyékolók című világkiállítás nemzetközi sajtótájékoztatóját. Az ICS Nemzetközi Kongresszusi Központban tartott eseményre Európa országaiból több mint 80 vendég érkezett. A sajtótájékoztatón az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum magazin is részt vett.

Mindig a megfelelő döntés

Mindenkor a helyes beruházási döntést meghozni kétségtelenül a vállalkozók egyik legfontosabb törekvése. Az új, átfogó termékprogram nívót állít fel az ágazat legfontosabb, jövőt érintő témáiban, konkrétan a gazdaságosság, a biztonság, a komfort és a dizájn területén.

 Minőség és megjelenési mód

Azt, hogy mit értünk a golyóstoll, a fodrászszolgáltatás, egy színdarab, egy reklámfilm, valamely társas kapcsolat, vagy akár egy nyílászáró minőségén, mindenki más módon fogalmazza és – a gyakorlatban – más módon is ítéli meg. Ezt a kifejezést, hogy minőség, nehéz körülírni.

10 éve írtuk…

A tűzvédelmi rendszerek specialistája

Tűzgátló kapuk III.

Szerzőnk sorozatunk első részében az előírásokat, a második részben a kialakult tűzgátló kapuszerkezet-változatokat ismertette. Sorozatunk harmadik cikkében az elérhető piaci kínálat összehasonlításával, bemutatásával foglalkozunk. Célunk, hogy a piaci kínálat átfogó bemutatásával hasznos információkat nyújtsunk a tervezőmérnökök, kivitelezők, műszaki ellenőrök, valamint a forgalmazók és az üzemeltetésben érdekeltek számára az egyre pontosabb tervezői adatszolgáltatást megkövetelő jogszabályok, a szigorodó hatósági számonkérés és az egyszerre költség-, anyaghasználat- és határidő-érzékeny építőipari helyzetben.

Szárnyaló lakáspiac

A válság elmúltával újra évi kb. 150 ezer ingatlan cserél gazdát a hazai piacon, nem túlzás tehát összességében több ezermilliárdos piacról beszélni. Ráadásul a fellendülés, így a bővülés vége még nem látszik: csak tavaly 15%-k al, idén akár újabb 10%-kal nőnek a lakásárak. A növekvő tor tából a tulajdonosokon kívül a beruházók hasítanak ki nagyobb részt, de a közvetítők is részesednek belőle.

 Szárnyaló építőipar

A hazai építőipar teljesítménye 2017-ben rég nem látott javulást mutat. Az idei év második negyedévében 35%-ot meghaladó mértékben nőtt a termelés volumene, és a kedvező tendencia várhatóan folytatódik az év hátralévő részében is. Mindezt alátámasztja az is, hogy az építőipari vállalkozások májusi szerződésállománya 53,2%-kal volt magasabb 2016 azonos időszakához képest.

A munkaerőhiányról

Az elmúlt években a magyar nemzetgazdaság szinte valamennyi ágazatának működését súlyos munkaerőhiány nehezítette. Egyes területeken ez ma már komoly fennakadást jelent, ami a vállalt határidők, sőt sokszor magának a feladatnak a teljesítését is kétségessé teheti. Az építőipar, és ezen belül a nyílászárók beépítésével, valamint az árnyékolástechnikai berendezések telepítésével foglalkozó vállalkozások számára is állandósult problémává vált a munkaerőhiány.

In memoriam: SULYOK LÁSZLÓ

Döbbenten értesültünk nyáron a váratlan hírről: Sulyok László, a Roll -Star Kft. alapító tulajdonosa, az árnyékolástechnikai szakma egyik meghatározó képviselője tragikus hirtelenséggel örökre eltávozott.

Kapható a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!