Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Partnereink

Social Media

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2017-4-5. száma

csütörtök, szeptember 21, 2017 @ 07:09 DE. Author: Révúti Károly

A tartalomból…

Hírek

A nyár slágere: a napvitorla

A napvitorla a déli féltekéről (Ausztrália, Új-Zéland) származik, ahol már olyan erős a nap UV-sugárzása, hogy árnyékolók és napozókrémek használata nélkül órák alatt leégnek a strandolók, a szabadban tartózkodó emberek. A különböző napvitorlatípusok ezért olyan irányban fejlődtek, hogy gyorsan fel lehessen szerelni, akár könnyen mobilizálhatók legyenek, mindamellett fokozottan álljanak ellen a viharos szélnek, jól viseljék az UV-sugárzást. A napvitorla ára függ az alkalmazott technika bonyolultságától.

Az R+T vásár múltja és jelene

Az R+T ma a világ vezető redőny-, kapu- és árnyékolástechnikai vására, egyszersmind egyike a legtöbb nemzetközi kiállítót és látogatót felvonultató vásároknak. 2015-ben ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját, legközelebb 2018. február végén fogadja a látogatókat.

Mekk Elek…

Az építőipari kivitelezés sok esetben eredményez furcsaságokat, melyekben a szakértő szem a szerelők, beépítők tudásának hiányosságait vagy tévedéseiket fedezi fel. Hasonló érdekességeket maga a múló idő is képes produkálni.

Tippek a hatékony árnyékolásért

Az idei nyár tapasztalata sokakat elgondolkodtathat egy hatékony árnyékoló beszerzésén. Hiszen amikor a meleg kint tartása a cél, az árnyékolástechnika jelenti a legjobb megoldást. A redőny, a többrétegű üvegablak, a több légkamrás – a vastagabb, esetlegesen még önmagukban is szigetelt – nyílászáró szerkezet még a szigetelésnél is hatékonyabb fegyvert jelentenek a lakás felmelegedése ellen.

Az Aluprof energiatakarékos redőnyei

A modern építészet évek óta számos kihívás elé állítja az embereket. Ilyen például a maximális energiahatékonyság biztosítása is, mely nem kizárólag a „kor divatja”, hanem igencsak égető problémája az általános építészetnek is. A probléma sokrétű, mint ahogy a kínálkozó megoldások is. Viszont az alapvető probléma megoldása – a tapasztalat mutatja – megmarad gondolati szinten, különböző indokokra hivatkozva. Itt elsősorban a kisebb épületekre gondolunk, mint például a régebbi építésű családi házak, kommunális terek, infrastrukturális kiszolgálólétesítmények. A legégetőbb – közvetlen hatás – a családi házakat érinti. Itt az „üzemeltetéshez” szükséges energia többszörösét használják fel. Ezért is lenne indokolt a teljes hőháztartást korszerűsítő átalakítást végrehajtani. És ha már a klasszikus „kályhától indulunk”, akkor a nyílászáró kerül elsősorban górcső alá. S hogy miért is…?

Tűzgátló kapuk II. – típusai, felépítése

A nyílászáró szerkezetek épületeink kritikus elemei, amelyeknek esetünkben még a tűzgátlási követelményeket is ki kell elégíteniük. Szerzőnk sorozatunk első részében a rájuk vonatkozó előírásokat ismertette. Most a kialakult tűzgátló kapuszerkezet-változatok áttekintésével nyújt hasznos információkat a tervező mérnökök, kivitelezők, műszaki ellenőrök, valamint a forgalmazók részére. Sorozatunk következő cikkében az elérhető piaci kínálat összehasonlításával, bemutatásával foglalkozunk.

Hogyan készül? Nyílászárók teljesítménynyilatkozata

A szaksajtó már többször beszámolt az építőiparijogszabály-változásokkal kapcsolatban a fogalmi és formai változásokról a nyílászárók teljesítménynyilatkozat-kiadásának témakörénél. A gyakorlatban azonban sokszor felmerül a kérdés, milyen módon felelhet meg a gyártó ezeknek a jogszabályi előírásoknak.

Nyílászáró, ami a helyiség rendeltetését változtatja meg

A nyílászárók cseréje ma már általánosságban elfogadott, sőt alapvető része az ingatlanok felújításának. Minimális karbantartási igénye és kedvező ára miatt döntő többségben a műanyagból készülteket alkalmazzák. Az első számú ok szinte minden esetben az energiatakarékosságra való törekvés, ezért az állam rendszeresen pályázatot ír ki az ablakok cseréjének támogatására.

 

Kapható a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

 

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi