Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2017-1-2. összevont száma

vasárnap, április 2, 2017 @ 07:04 DE. Author: Révúti Károly

A tartalomból…

 Hírek

 Kiállítások, vásárok – 2017

 Egy rejtélyes haláleset

 

Belsőtéri ajtók

A nyílászárókra vonatkozó előírásokat a közelmúltig magyar követelményszabványok tartalmazták. A külső homlokzati ablakok, erkélyajtók, tetőablakok és bejárati ajtók esetében harmonizált európai termékszabvány lépett életbe, mely 2010. január 31-ét követően a termékek CE-jelölésének alapját képezi. Az európai szintű egységesítési folyamat részeként az új előírásoknak ellentmondó magyar szabványokat hatálytalanítani kellett.

 

Újabb kivitelezések Amerikában

 

MEKK ELEK…

Az építőipari kivitelezés sok esetben eredményez furcsaságokat, melyekben a szakértő szema szerelők, beépítők tudásának hiányosságait vagy tévedéseiket fedezi fel. Az építkezéseken készült fotók bemutatásának célja, hogy tanuljunk belőle, ne ismétlődjön!

 

Az Árnyékolástechnikai Egyesület múltja, jelene és jövője

Tizennégy évvel ezelőtt gyűlt össze az árnyékolástechnikai szakma először azzal az igénnyel, hogy más szakmákhoz hasonlóan létrehozza közös érdekképviseleti szervezetét. Az igyekezet túl jól sikerült, hiszen rövid csatározások után nemcsak egy, hanem kettő szervezet is létrejött. Az egyik ÉVOSZMATT Árnyékolástechnikai tagozat néven, az ÉVOSZ keretein belül kezdte el működését, a másik önálló szervezetként a MÁR (Magyar Árnyékoló és Redőnygyártó Egyesület) nevet vette fel. Mindkét szervezeti formának megvoltak az előnyei és a hátrányai. 2013 elején a két szervezet egyesült, és Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete (MARTE) néven folytatta működését.

 

Kapható a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

 

Be Sociable, Share!