Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Partnereink

Social Media

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2016-4-5. összevont száma

csütörtök, október 13, 2016 @ 07:10 DE. Author: Révúti Károly

280

Tartalomból…

 

Hírek

Épületfizikai előírások és a közeljövőben várható változások, valamint azok hatásai az ablakgyártókra nézve

Harmonizált szabvány által szabályozott építési termék esetében a gyártóknak a termék forgalomba hozatalakor nyilatkozatot kell kiállítaniuk a termék teljesítményére vonatkozóan. A teljesítménynyilatkozat elkészítésével a gyártó felelősséget vállal azért, hogy az építési termék megfelel a nyilatkozatban rögzített teljesítménynek. A tagállamok a gyártó által kiállított teljesítménynyilatkozatot pontosnak és megbízhatónak tekintik, mindaddig, amíg fel nem merül ennek ellenkezője. Valamennyi forgalmazott termékhez mellékelni kell a teljesítménynyilatkozat egy példányát nyomtatott vagy elektronikus formában.

 Zajártalmak, védekezések I.

Világszerte szennyezzük környezetünket, hatványozottan termeljük a szemetet. Az óceánok mélye is szeméthegyekkel telítődik, sokszor az erdőt járva is törmeléket látunk, amerre nézünk. A legtöbb szennyeződés kézzel fogható, így összefogással, kampányokkal sikerül néha tisztábbá tenni a környéket. Azonban van egy olyan ártalom, amit nehéz elkerülni, kiküszöbölni. Ez pedig a zajártalom.

 Mekk Elek…

Az építőipari kivitelezés sok esetben eredményez furcsaságokat, melyekben a szakértő szem a szerelők, beépítők tudásának hiányosságait vagy tévedéseiket fedezi fel. Az építkezéseken készült fotók bemutatásának célja, hogy tanuljunk belőle, ne ismétlődjön!

A legigényesebb projektekhez

Az üvegezett épületek a hatékony alumínium rendszerek használatának köszönhetően csodálatot és elismerést váltanak ki. A profil szilárd szerkezete és a ragyogó üvegfelület együtt egyedül – álló hatást kölcsönöz, főleg, ha az objektum az eredeti épületszerkezetével is felkelti a figyelmet.

 Intelligens otthon – a célirányos jelen

Egyre gyakrabban találkozunk az intelligens otthon kifejezéssel. A mindennapi életünket megkönnyítő energiatakarékosságot, biztonságot szem előtt tartó rendszerről beszélünk. Hogy érthetőbb legyen a fogalom: képzeljük el, hogy beülünk egy harminc évvel ezelőtti, extrák nélküli  gyenge motorral rendelkező autóba, vagy egy mai, full extrákkal felszerelt, erős kocsiba. Mindkét autó elvisz a célzott helyre, de óriási a különbség! Mennyi idő alatt, milyen manőverezési lehetőséggel, és mely klimatikus körülmények mellett jutunk el a végcélba.

 Nyílászárók hibái

A nyílászárók megfelelősége műszaki fogalmakkal jól körülírható, azonban a minőségi megítélés a mai napig tartalmaz szubjektív elemeket. A hibák meghatározásánál ezért sokszor nem találunk hivatkozható előírásokat.

 Érdekességek a nyílászárók és az árnyékolók világából

Az épületeink ablakai, ajtói és árnyékolói a napi életünk megszokott környezetének részei. Naponta megelégedéssel használjuk, vagy éppen bosszankodunk, ha nem jól működnek. Mi, a szakma művelői ennél sokkal mélyebb kapcsolatban állunk ezekkel a termékekkel, hiszen gyártjuk, beépítjük, illetve szükség esetén kijavítjuk őket. A mindennap ismétlődő folyamatok során keveseknek, és azoknak is csak ritkán ötlik fel, hogy vajon hogyan született meg és formálódott a mai alakjává egy-egy ablak vagy árnyékolóberendezés. E témakörben néhány érdekességet mutat be ez az írás.

Kapható: a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Megrendelem

 

 

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi