Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

  • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

    Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

    Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


    A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Glasstec 2010 Düsseldorf


    Átfogó kép a világ üvegiparáról

    Messe Düsseldorf

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Mitől intelligens egy nyílászáró

    IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2016-3. száma

hétfő, június 13, 2016 @ 01:06 DU. Author: Révúti Károly

280

A tartalomból…

  Hírek

 Belsőárnyékoló-trendek Németországban 2016

Házunk, lakásunk a kultúra és a civilizáció része. Ennek megfelelően a lakásbelső kialakításában és ezzel együtt az árnyékolásban is tükröződnek a társadalmi igények. Ezt bizonyítják azok a piaci folyamatok is, amelyeket 2015 során figyeltek meg, és amelyek 2016-ban is folytatódtak. Ezek alapján elmondható, hogy az árnyékolástechnika iránt érdeklődő fogyasztók három fő téma körül csoportosítják az igényeiket, és a szakkereskedések ennek megfelelően ezekben a témákban regisztrálják a legnagyobb érdeklődést.

 Ablakgyártók Napja

  1. április 21-én a Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete konferenciára hívta meg a hazai nyílászárós szakma valamennyi gyártóját, beépítőjét, hogy az elmúlt évek drasztikus volumen- és létszámcsökkenése után a növekvő igényeknek, új műszaki követelményeknek magas színvonalon tudjon megfelelni, egyúttal hathatós választ adjon az elmúlt években tapasztalt piaci kihívásokra is.

 Glasstec 2016. szeptember 20–23. Düsseldorf

 Nyílászárók és árnyékolástechnika

Az ezredfordulón Magyarországon is egyre többen megértették, hogy radikális megoldásokra van szükség a fogyatkozó és ezért is dráguló fosszilis energiahordozók megtakarítása érdekében. A figyelem elsősorban az épületek határolószerkezeteire irányult, hiszen a korszerű eszközökkel (hőkamerák) szó szerint láthatóvá vált az energia pazarlása.

 A penész és a szellőzés összefüggéseiről

Minden lakásban nagy mennyiségű pára keletkezik az emberi kilélegzés, mosakodás, mosás, ruhaszárítás, főzés, akvárium, zöld növényzet stb. következtében, aminek valahol el kell, kellene távoznia, máskülönben lecsapódik a falakon és az ablakokon.

 MMAE minőségi jel

Azt, hogy egy ajtó vagy egy ablak az elvárt funkciókat (jól használhatóság, nyitásirányok, hőszigetelés, betörésbiztonság, szellőzés, légzárás stb.), a tartós komfortot biztosítani tudja, a tervezés során alaposan át kell gondolni. Nem mindegy, hogy egy új létesítménynél, felújításnál az éppen még megfelelő, vagy a jövő elvárásainak megfelelő terméket építenek be. Ma a hazai ablakgyártó ipar 80-90%-a képes európai csúcsminőségű nyílászárót gyártani. De ezeket a termékeket szakmájukat tudó, igényes beépítőkkel kell beszereltetni, majd beszabályoztatni.

 Beépítési hibák, beázó ablakok

Az építőipari kivitelezés sok esetben eredményez furcsaságokat. Az évek alatt kialakult kivitelezői, szakértői tapasztalatokat kívánjuk megosztani olvasóinkkal, hogy a mások által vétett hibákat önök már elkerülhessék.

 Ablakcsere új koncepciók igényével

A nyílászárók beépítése, illetve cseréje sok esetben egyszerű feladatnak tűnik, még a kívülállók számára is. Egy rutinos szakembernek a munkája során valóban így is van mindaddig, amíg a megrendelő viszonylag pontosan meghatározza a feladatokat. Alapjaiban változik meg a helyzet, amikor egy adott épület ablakainak tervezése és kialakítása során nem vettek figyelembe minden, a használat során fellépő károsító hatást.

Kapható: a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Megrendelem

Be Sociable, Share!