Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2016-1-2. száma

hétfő, április 25, 2016 @ 09:04 DE. Author: Révúti Károly

283

A tartalomból…

Hírek

Vevőtalálkozó

A PVC ablakprofilok magyarországi vezető szállítója, a GEALAN Fenster-Systeme egy lendületes üzleti év lezárásaként látta vendégül magyar partnereit egy másfél napos szakmai rendezvényen.

 

Nyílászárók hangszigetelése

Nemrég egy nagyon forgalmas út mellett épült ház negyedik emeleti lakásának tulajdonosa megkeresett egy olyan panasszal, hogy nem tud aludni az ablakon bejövő zaj miatt, javasoljak valamit. Valószínűleg tudat alatt sejtette, hogy lavinát indít el a kérésével, hiszen nem egy egyszerű ablakcserét rendelt meg, hanem a hangszigetelési megoldásra várt javaslatot. A megrendelő jól gondolta, mert a kérdésre a válasz nagyon összetett.

 

Építőipari kiállítások 2016

 

Télikertek

A télikert mint építészeti elem nem korunk találmánya, sőt mi több, előbb épített az ember télikertet a házához, mint fürdőszobát! Napjainkra azonban egyre aprólékosabban szabályozott lakásigényeink mind finomabban hangolt gépészeti és szerkezeti megoldásokat kívánnak. A legújabb épületfizikai ismeretekkel és a legújabb fejlesztésű építőanyagok felhasználásával lehet csak megfelelő télikertet építeni.

 

Ablak- és redőnybeépítés egyedi módon

A lakások felújítása alkalmával ma már szinte minden esetben kicserélik a nyílászárókat is. Az esetek többségében műanyag ablakokat építenek be, mert ezek kedvezőbb áron szerezhetők be. Az ablakcserével egyidejűleg redőnyök felszerelését is kérik, amelynek számos kialakítási lehetősége kínálkozik. Előfordul azonban, hogy az építtető olyan feltételeket határoz meg, amelyeket csak a szokásostól eltérő megoldással lehet teljesíteni.

 

Egy ablakcsere története

Két évvel ezelőtt vásároltunk egy családi házat. A gyereket kirepültek, végre valóra vált az álmom, és a városi lakás helyett egy kedves kis faluban vettünk egy kertes házat. Azonnal beköltöztünk, élveztük az udvart, de az első tél után kiderült, hogy az ablakaink nem állnak a helyzet magaslatán. Nagyon sok szórólapot dobnak a postaládánkba. Kiírtunk egypár címet, ahová fordulhatunk. Mielőtt nekiindultunk volna, felhívtam őket, hogy ablakot szeretnénk cserélni, mi a teendő.

 

Ablakkönyöklők és párkányok

Az ablakkönyöklőket és a párkányokat ma már nem egyszerűen csak a fal védelmére használjuk, sok egyéb igénynek és követelménynek kell megfelelniük.

 

Kapható: a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Megrendelem

Be Sociable, Share!