Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2015-6. száma

kedd, november 24, 2015 @ 11:11 DE. Author: Révúti Károly

285

A tartalomból…

 Hírek

A lakótérszellőzés szakértője

Energiatakarékossági feladatok

A biztonságtechnika nem értéknövelő?

Képzelje el! Egyik nap, mikor nincs otthon, egy betörő tűnik fel a kertjében, és óvatos, de határozott léptekkel az egyik bukó-nyíló ablak felé veszi az irányt. A kiszemelt ablak viszonylag félreeső helyen van, így attól nem kell tartania, hogy az utcáról meglátják, azonban így is szeretne minél hamarabb túlesni a dolgon. Remélve, hogy a lakásban értékes dolgokat talál, a földre téve a szerszámos táskáját, munkához is lát. A szerszámai között van fúró, csavarhúzó, kalapács és ék is.

Meghívója érkezett!

Az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum nyílászáró-technikai szaklap örömmel tolmácsolja a Madridi Nemzetközi Vásár, az IFEMA meghívását új építőipari kiállítására, az ePower&Buildingre, amelyet 2016. október 25. és 28. között rendeznek meg Madridban.

Különleges üvegek

Az üvegnek mint építészeti anyagnak kiváló tulajdonságai mellett – mint az átláthatóság, a fényesség, a keménység és a vegyi ellenálló képesség – van egy hátránya is: törékeny. Amióta az üveg létezik, az ember azon igyekszik, hogy ezt a hátrányt kiküszöbölje. Az ideális a törhetetlen üveg lenne, de ezt idáig még nem sikerült megvalósítani.

Nyílászárók beépítése

A nyílászáró és a fal kapcsolatára pontosan ugyanazok a követelmények vonatkoztathatók, mint a külső falakra általában. A belső légzárás, a hőszigetelés vagy a külső csapadékzárás folytonossága olyan alapelvek, melyeket senki nem von kétségbe.

Redőnyök egyedi megoldásokkal

A szakmában eltöltött több mint négy évtized alatt ritkán kerültem olyan helyzetbe, mint az elmúlt hetekben. Egy redőnyt igénylő megrendelővel történt első beszélgetések még egy átlagos munka feltételeiből indultak, de ahogyan egyre mélyebben részleteztük az elvárásokat és a lehetőségeket, egy izgalmas, szakmai kihívásokban bővelkedő feladat kezdett körvonalazódni. Az egymás után előkerülő újabb és újabb igényekre adott, határozott „ez is megoldható” válasz közben észre sem lehetett venni, hogy melyik volt az a pont, amikor az elszántság túlbillentett az átlagos hatékonysági határon. Ilyenkor már a szakmai virtus, az önigazolást biztosító rátartiság vezérel, ami siker esetén egy megmagyarázhatatlan elégedettséget eredményez az elvárható haszon helyett. Az események mások számára is hordozhatnak hasznosítható, vagy éppen az ilyen helyzetektől távolságtartó következtetéseket, ezért az eset mindenképpen megosztásra érdemes.

Kapható: a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!