Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2015-1-2. száma

hétfő, április 13, 2015 @ 06:04 DE. Author: Révúti Károly

283

 

A tartalomból…

Vezércikk

Hírek

Okosan okos ajtózárak

Okostelefon, okostévé, okosóra, sőt okosház, már rég elérhető 2015-ben az „okos” piacon. A mai élet jellemzője, hogy használati tárgyainktól leginkább azt várjuk, hogy minél jobban kiszolgálják igényeinket, akkor miért ne lehetnének az ajtózáraink is okosak? A kérdés felesleges. Lehetnek.

Árnyékolásenergetikai optimalizálás

Az épület használójának igényei egyénileg különböznek, és részben ellentétben állnak egy költséghatékonyan működő épület kívánalmaival: a legjobb árnyékolás sem használ semmit, ha a használó összevissza felhúzza vagy leereszti. A helyiség feleslegesen felmelegszik vagy kellemetlenül sötét, így további energiát kell felhasználni a belépő vagy hiányzó napsugárzás ellensúlyozására.

Energiaszegény energiapazarlók

Energiaszegények, mégis energiapazarlók, és a legalapvetőbb dolgokkal sincsenek tisztában a magyar háztulajdonosok, derül ki egy most publikált felmérésből.

A szolgáltatás során beépített termékekre és alkatrészekre vonatkozó fogyasztóvédelmi előírásokról

Energiatakarékosság és intelligens épületek

Akkor tekintünk egy épületet intelligensnek, ha bizonyos feladatokat felhasználói beavatkozás nélkül, de mégis az épületben tartózkodók igényeinek megfelelően, azaz automatikusan hajt végre.

A beépített termékek jótállási feltételei

Az árnyékolástechnikai termékek telepítésével érintett vállalkozások által kötött vállalkozási szerződésekben természetesen ki kell térni a beépített termékekre vállalt jótállások feltételeire is. Figyelembe véve a tárgy szerint érintett szabályozást, meghatározó jelentősége van a kötelező jótállásról szóló 181/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet szabályozásának.

Az R+T 2015 árnyékolástechnikai kiállításról

Egy kérdés – egy válasz: a penészedésről 

Első olvasatra lehet, hogy sokaknak furcsának tűnik ez a párosítás, pedig a szakmai oktatásnak és az OKJ-be sorolt vizsgának, valamint az ennek következményeként megszerezhető végzettségnek ez a pontos megnevezése. A kívülállóknak ez semmit sem jelent, de a szakmán belül tevékenykedőknek érdemes végiggondolni az előzményeket és a jelen helyzetet. Tárgyilagos elemzés esetén viszonylag jól láthatóvá tehető az árnyékolástechnika fejlődésének a jövője.

Kapható: a nagyobb újságárus standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!