Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2014-6. száma

hétfő, december 8, 2014 @ 09:12 DE. Author: Révúti Károly

280

 

A tartalomból…

Vezércikk

 Hírek

 Derűlátó hangulat a glasstec 2014 szakvásáron

Az üvegipar fontos ágazatait sújtó nehéz időszakot követően már egyértelmű jelek utalnak a kedvező irányú piaci fejlődésre: ez kitűnik a glasstec 2014 szakvásár 1217 kiállítójának visszajelzéseiből. A mintegy 43 000 szakmai látogató is elégedetten nyilatkozott.

 Ablak- és üvegtrendek

Jürgen Benitz-Wildenburg az ift Rosemheim PR és marketingkommunikációs osztályát vezeti. Megbízott előadóként, referensként és szerzőként adja tovább a tapasztalatait a Rollladen und Sonnenschutz című folyóiraton keresztül az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum olvasóinak.

 A Nemzeti Épületenergetikai Stratégia

A NÉS idén október elején átesett a talán utolsó, a hivatalos bevezetés előtti procedúrán, a köz általi véleményezésen. Sajnos úgy tűnik, a stratégia csak a hő minél rentábilisabb megtermelésével és felhasználásával törődik – a megtartása, a hővisszanyerés nem szempont.

 R+T 2015

A vásárra 830 kiállító jelezte részvételi szándékát. Közülük 280-an Németországból érkeznek. A külföldi kiállítók aránya jelenleg 550 jelentkezéssel mintegy 66%-nak felel meg. Mindez azt jelenti, hogy több kiállító jelentkezett, mint 2012-ben.

 Az R+T vásár múltja és jövője

Az R+T ma a világ vezető vására a redőny-, kapu- és árnyékolástechnika terén, egyszersmind az egyik a legtöbb nemzetközi kiállítót és látogatót felvonultató vásárok közül, és 2015-ben ünnepeli fennállásának ötvenedik évfordulóját.

 Nyílászárócsere esetén a gázkészülékek üzemeltetési körülményeinek megváltozásáról

A kapugyártó üzletág helyzete

A német kapugyártó ipar az idei év első hat hónapjában 6,6 százalékos forgalomnövekedést ért el a 2013-as év azonos időszakához képest. Ehhez az eredményhez a stabil belföldi piac mellett hozzájárult az export is. Ez a jó első féléves eredmény a jelenlegi prognózisok alapján azonban nem tartható a teljes 2014-es évre.

 Elero GmbH a 2015. évi R+T kiállításon

Háromévente kerül megrendezésre Stuttgartban a világ legnagyobb árnyékolástechnikai vására, az R+T, ahol az 50 éve indult vállalkozás, a német Elero GmbH rendszeresen kiállít, és új fejlesztésekkel, eredeti megoldásokkal folyamatosan bizonyítja innovációs képességeit.

 Az akciós és értékcsökkent termékekről

Az ősz beköszöntével, még a csípősebb napok előtt sokan kezdik el vagy fejezik be felújítási, karbantartási munkálataikat a ház körül. Természetesen ezek a munkálatok termékek beszerzésével, szolgáltatások megrendelésével is együtt járnak.

 Árnyékolástechnika 2014–2015.

A Központi Statisztikai Hivatal 2014. évi adatai szerint a magyarországi építőipar termelési volumene – az elmúlt év hasonló időszakával történő összehasonlításban –minden hónapban igen jelentős mértékű növekedést mutatott. Különösen kiemelkedő eredmények születtek a február és május közötti hónapokban, amihez – a tartósan 3% alatti inflációnak köszönhetően – az elmaradó áremelkedések is hozzájárultak.

 

Kapható: a nagyobb újságos standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!