Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2014-4-5. száma

szombat, szeptember 6, 2014 @ 11:09 DE. Author: Révúti Károly

280

 

A tartalomból

Vezércikk

 Hírek

 Hogyan indítsunk vállalkozást a nyílászáró-technikában?

A vállalkozási körülményekkel kapcsolatban meglepő egyetértés volt abban, hogy a szocializmus utolsó évtizede sokkal inkább vállalkozásbarát volt, mint a jelenlegi környezet. Ma jelentős tőkére van szükség ahhoz, hogy valaki például gyártóként jelenhessen meg a nyílászáró-technikai piacon.

 Klímaváltozás a belső helyiségekben

 Teraszálmok

 A vásárlók jogainak fokozottabb védelme

A vállalkozások részéről kötelezően figyelembe veendő megrendelői/fogyasztói jogok kibővüléséről

 Elvárások és lehetőségek

Az ajtó védelmez. Be- vagy átenged, ha akarjuk. Elválaszt és összeköt. Elrejt vagy megmutat, szándékunk szerint. Stílust kölcsönöz kül- és beltérnek egyaránt. A választék ma már óriási, ezért érdemes alaposan körülnézni a piacon. A gyártók pedig ezernyi szempontnak igyekeznek megfelelni, hiszen a vásárlók tájékozottságával egyenes arányban nőnek a modern ajtókkal szemben támasztott követelmények.

Energiatakarékos klímaszabályozás – nyílászáró-automatizálás

 Glasstec 2014: új trendek az üvegipar számára

Az idei glasstec-en ismét bemutatkozik a teljes üvegipar: a gépgyártástól, az üveggyártáson át a feldolgozásig mindent megnézhetnek majd a szakemberek. Az 1150 kiállító biztosította páratlan nemzetközi kínálat ismét trendmutató lesz a világ üvegipara számára.

Az ablak, ha műanyag

A műanyag ablakok manapság egyre inkább elterjedőben vannak, hiszen időtállóságuk és fogyasztói áruk egyaránt vonzóvá teszik mind ipari, mind pedig családi házaknál való alkalmazásukat. Ezzel együtt természetesen a felhasználók igényei is egyre nőnek, amelyhez a gyártóknak folyamatosan alkalmazkodniuk kell, amennyiben versenyben akarnak maradni.

Stuttgart: az innovációk helye és az R+T otthona

A világ vezető redőny-, kapu- és árnyékolástechnikai vására. 50 év alatt az R+T-ből sokkal több lett egy szakvásárnál. Impozáns vásári bemutatók, meglepő termékpremierek és keretprogram: ez várja az R+T 2015 látogatóit.

Piacbővítés szervezeti eszközökkel

Valami megmozdult, most nem panaszkodom – felelik vállalkozótársaim a találkozáskor feltett szokásos, üzletmenetről érdeklődő kérdésemre. Nagyon gyorsan azonban azt is hozzáteszik, hogy ebből jó lenne félretenni a téli, szűkösebb megrendeléseket ígérő hónapokra.

 

Kapható: a nagyobb újságos standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!