Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2014-3. száma

csütörtök, június 5, 2014 @ 10:06 DE. Author: Révúti Károly

280

 

A tartalomból…

 

 

Vezércikk

 

Hírek

 

Glasstec 2014: Mindent az üveg világáról

Az október 21–24. közötti glasstecre ismét Düsseldorfba utazik a világ üvegipara. Az előző, 2012-es vásár kínálata több mint 42 000 szakmai látogatót vonzott az üvegipar teljes területéről.

 

Rovarvédő mint kiegészítő

Hogyan sikerülhet szaküzemként az ügyfélnek a legjobb megoldást nyújtani és egyidejűleg nagyobb forgalmat/nyereséget elérni? Erre az egyik válasz lehet a kiegészítő szolgáltatások és termékek.

 

A minőségi kifogások intézésének változásáról

Az új polgári törvénykönyv hatálybalépésével változások álltak be a fogyasztói jogviszony keretében értékesített termékekkel kapcsolatos jótállási igényeik intézési rendszerében. Ezzel kapcsolatban a Ptk. rendelkezéseinek részletszabályozásaként került kiadásra, a 2014. május 14-étől hatályba lépett, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet.

 

Milyen a jó redőnyös?

Az elhúzódó gazdasági válságok között az árnyékolós szakiparnak is gondolnia kell a rosszabb időkre, hogyan tudják az esetleges forgalomkiesést ellensúlyozni. A varázsszó, mint már annyiszor: az ügyfélközpontúság.

 

Szakmai hibák – a szakértő szemével 2.

 

SIEGENIA – egy siegerlandi márka a 100. születésnapját ünnepli

1914-ben fektette le Wilhelm Jäger Kaan-Marienbornban a Préselő- és Stancüzemmel a nemzetközi szinten is sikeres SIEGENIA vállalat alapjait. Ma az ablak- és ajtóvasalatok, valamint a szellőztető- és épülettechnikai berendezések vezető gyártói közé tartozik. A családi vállalkozást, amelynek székhelye Wilnsdorf-Niederdielfenben van, a negyedik generációban Wieland Frank vezeti.

 

Tervezéstől a kivitelezésig

Egy ház megépítésének, felújításának sok szereplője van. Bár az építész-tervező, a generálkivitelező és az alvállalkozók sok ponton ellenérdekeltek, mégis érdemes lenne megegyezniük legalább abban, hogy a pontos koordináció, valamint egymás munkájának tisztelete elengedhetetlenül fontos.

 

Lakásépítés 2014

2014 első negyedévében 1692 db lakás épült Magyarországon, ami 51 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Amennyiben ez a trend egész évben kitartana, 2014-ben 11 000 lakás épülhetne fel. Ez azonban még mindig csak arra lenne elég, hogy a hazai lakásállomány (4,39 millió) hozzávetőleg 400 évente újuljon meg. A 100 éves megújulási ütemhez évi 43 000 db lakást kellene építeni. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 1654 volt, ez 20%-os növekedést jelent a 2013. január–márciusi adatokhoz képest. Mivel 2014 elsőnegyedévében az építési engedélyek száma a használatbavételi engedélyek száma alatt maradt, ez nem mutat erőteljes növekedésre, nem valószínű, hogy az első negyedév növekedési üteme az egész évre kitart.

 

Kertkapumozgatás

Legyen a ház arculatához, a kerthez, a környezethez leginkább illő, díszes vagy funkcionálisan egyszerű egy- vagy kétszárnyú kapu, vagy tolókapu, a lényeg az, hogy az automatizált működéshez elengedhetetlenek a mérések, számítások és a kivitelezés pontossága.

 

Kapható: a nagyobb újságos standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

 

Be Sociable, Share!