Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

  • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

    Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

    Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


    A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Glasstec 2010 Düsseldorf


    Átfogó kép a világ üvegiparáról

    Messe Düsseldorf

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Mitől intelligens egy nyílászáró

    IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2014-1-2. száma

csütörtök, június 5, 2014 @ 10:06 DE. Author: Révúti Károly



280

A TARTALOMBÓL…

 

Vezércikk

Hírek

Műszaki textíliák az építészetben

Ha szigorúan vesszük a szakma szabályait, nem szabadna textil napvédőt látnunk zárt üveghomlokzat előtt. Az ehhez szükséges hengert vagy védőtetőt, vezetőelemeket és rögzítéseket a tervezővel, mérnökkel szorosan egyeztetve, megfelelő gondossággal lehet csak kihelyezni, hiszen egyrészt a filigrán konstrukciót, másrészt a megnövekedett, 50 km/h szélterhelést is figyelembe kell venni. A jelen, fordított helyzetben a napellenző nyitott állapotban a homlokzat építészeti formáló elemeként alkalmazható, és a homlokzatnak szinte második arculatot kölcsönöz.

Új célokkal működik az ablakgyártók szövetsége

A vállalkozások és a megrendelő együttműködését érintő szabályozási változásokról

A vállalkozások mindennapi működését érintően két nagyobb jogszabályi változás érdemel figyelmet, melyek a közelmúltban léptek hatályba, majd megvizsgáljuk, hogy egy esetleges hatósági eljárás során mit tehetnek jogszerűen a vállalkozások.

Közgyűlés 2014

Minden szervezet életében rendszeres a megválasztott vezetők tevékenységéről szóló elszámolás a saját legmagasabb döntéshozó testületük előtt. Nincs ez másképpen a MARTE életében sem. A 2014. évi közgyűlés helyszíne, tematikája és ünnepélyes körülményei azonban a tagok, a résztvevők körében, de bizton állíthatjuk, hogy szélesebb körben is figyelemre méltó eseménnyé változtatta ezt a februári hétköznapot.

Szakmai hibák –  a szakértő szemével

Az építőipar és kilátásai

Az építőipari termelés 2007-től indult zuhanása csak 2013-ban állt meg, és követte apró növekedés. A recesszió a lakásépítést és a lakásfelújítást sújtotta leginkább, s ezáltal a magasépítéssel foglalkozó vállalkozásokat érintette legérzékenyebben. Mivel a működő 79 ezer vállalkozás döntő többsége az épületek építése, szerelése területén tevékenykedik, a vállalkozások nagy többsége egyelőre ma még nem érzékeli a pozitív irányú piaci változást.

Kapható: a nagyobb újságos standokon, az interneten és a szerkesztőségben!

Be Sociable, Share!