Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2013-6. száma

csütörtök, december 5, 2013 @ 09:12 DE. Author: Révúti Károly

283

  A tartalomból…

 Vezércikk

 Hírek

 Energiahatékonyság automatizált árnyékolással

Az automatizált árnyékolás sokkal többet jelent, mint egy motor beépítése. Interdiszciplináris megoldások szükségeltetnek, melyek komfortban és energiahatékonyságban fizetődnek ki. Ma a tervezők három kulcskérdéssel kerülnek szembe.

 Iparági jelentés

„Az ablakoknál a piaci helyzet 2013-ban is a korábbihoz hasonló. Ugyanez érvényes az ajtószektorra is. A homlokzatok területén mindegyik fajta alapanyagnál az előző évekhez hasonló értékeket jegyeztek. A télikerteknél a vállalkozások a 2012 első félévéhez képest többnyire romló, illetve stagnáló forgalmat jelentenek” .

Cseréljünk vagy javítsunk?

A fokozódó hő- és hangszigetelési igények miatt, valamint a megjelenő pályázati lehetőségek hatására egyre több épületnél kerül sor az utólagos hőszigetelésre, ezzel együtt a nyílászárók cseréjére. Felmerül a kérdés, vajon mindenképpen ki kell cserélni a régi, jó minőségű fából készült ablakokat?

Beszólogató

Mindenekelőtt szeretném leszögezni: ez az írás kizárólag a saját kőkemény fejemből pattant ki, senki nem bízott meg, nem kért és nem hatalmazott fel a téma boncolgatására. Magánvélemény, tehát ha valakit megbántanék vele, kéretik a neheztelést személyesen felém irányítani.

Esztétikai igények az ablak értékesítésekor

A vevői igények sokrétűek lehetnek, a rutinos értékesítő minden bizonnyal a vevővel töltött első néhány percben már viszonylag pontosan tudja, milyen irányba terelje a tárgyalást, milyen szempontok vezérlik a vevőt.

Árnyékolástechnikai Napok

Az építészeti és az építtetői igényeknek megfelelően a hazai lakóházépítésben is nagy szerepet kap az üvegezett felületek aránya a falfelületekhez képest. Az egyre nagyobb nyílászárók tervezése viszont a nyári túlmelegedés kockázatát rejti magában.

Nedvesség és penész

Épületeink, lakóházaink egyik – ha nem a legnagyobb – veszélyét jelenti az egyes épületszerkezetek elnedvesedése. Igen sokféle irányból, mintegy támadási felületről érkezhet a nedvesség!

MEKK ELEK…

 Maximális kényelem az otthonában

A német Elero GmbH története 50 évvel ezelőtt kezdődött egy hirtelen kipattanó ötlettel: a korabeli nehéz faredőnyöket a heveder vagy kurbli helyett villanymotoros hajtómű működtesse. Az „ELEktrisch ROllen” szavakból megszületett a vállalkozás neve is. Az 1964-ben kifejlesztett első csőmotorból napjainkra egy dinamikusan bővülő iparág lett. Az egyszerű iparosok vállalkozása pedig világszerte elismert, minden kontinensen jelen lévő, innovatív technológiákban piacvezető céggé fejlődött.

Be Sociable, Share!