Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2013-3. száma

hétfő, július 15, 2013 @ 03:07 DE. Author: Révúti Károly

280

A TARTALOMBÓL

 Vezércikk

 Hírek

 Árnyékolástechnika alacsony energiájú és passzívházigényű épületeken

A korszerű, energiatakarékos épületeknek ma már nemcsak a hőszigetelés, hanem a megfelelő árnyékolás is elengedhetetlen része. Hasznos funkciója mellett az árnyékolószerkezet építészeti elemmé is válik, változatos szín- és formavilágával a minőségi árnyékoló házunk dísze lehet. Egyben meg is változtatja az építészet megszokott, statikus önkifejezési módját; az állandóan változó fényviszonyok és a pillanatnyi fényigények tükörképeként dinamikus textúraként öltözteti fel a homlokzatot.

 Az ablak-kapu piac 2013-ban stabil növekedéssel számol

 Construma 2013 az innováció szellemében

Tavaly a 21 ezer négyzetméteren bemutatkozó 556 cég kínálatát ötvenezer látogató tekintette meg, és az idén is hasonló nagyságrendű volt a kiállítási csokor: ezúttal 18 ország több mint 500 kiállítójának kínálatából válogathatott építőipari anyagokat és szolgáltatásokat az idelátogató.

Árvízbiztos nyílászáró?

 Az energiamegtakarítás mégiscsak kifizetődő

 Akadályérzékelő redőnymotorok öntanuló elektronikus végálláskapcsolóval

Az első csőmotor 1964-es kifejlesztése óta a motoros árnyékolók piaca rohamosan bővült, mivel az igényeknek megfelelően a motorok egyre kisebbek és olcsóbbak, a vezérlések pedig egyre okosabbak lettek.

 Elvárások a passzívházak nyílászáróival szemben

Ha pusztán az ökölszámok szintjén, a hőszigetelési elvárások oldaláról vizsgáljuk a passzívházak nyílászáróit, akkor az Uw ≤ 0,8 W/m2K határérték betartását kell szem előtt tartani az épület ablakainak összességét tekintve. Ha az ökölszámot a darmstadti Passzívház Intézet (Passivhaus Institut, dr. Wolfgang Feist) követelményeivel kiegészítjük, összetettebbé válik a kép. Dr. Feist hármas követelményrendszert fogalmaz meg.

 Műemlék jellegű és városképi jelentőségű homlokzatok ablakainak korszerű felújítása

A MÉASZ és a MATA szervezésében a Construma kiállítás alatt sikeres konferencián vehettek részt az érdeklődők. A szervezők alapvető célja volt – a téma fontosságát felismerve – a különböző szempontok ismertetése, megvalósult példák bemutatása és a további lépések irányának keresése.

 Árnyékolás kicsit másképp

Nemcsak az árnyékolók, redőnyök és társaik alkalmazhatók az épületek árnyékolására, hanem a spaletták is beleillenek a homlokzatba, és különleges arculatot kölcsönöznek az épületeknek. Az A.S.T. az elmúlt évben négy szokatlan terméket fejlesztett ki, melyeket most mi is bemutatunk.

 Új, még intelligensebb ablakok

 Mekk Elek

 Gyakran ismételt kérdések és válaszok

 Energiatakarékosság fóliarolóval

A BAU 2013-on a vásári prezentációk középpontjában az energiatakarékosság állt. Régóta beszélünk arról, hogy okosan elhelyezett napvédelemmel csökkenthető az energiaköltség. Az egyre növekvő energiaárak és a fogyatkozó energiaforrások miatt ez a tény mindinkább előtérbe kerül.

 Úttörő jellegű megállapodás

A Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozók Egyesülete példaértékű együttműködési megállapodást kötött az Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskolával. Az együttműködés kölcsönös érdekek alapján a gyakorlati célok megvalósításának érdekében jött létre.

 ROJAFLEX– intelligens redőnymotorok

Az RF-Solutions Hungary Kft. az árnyékolástechnika automatizálásában nyújt professzionális segítséget. Termékeink által otthona árnyékolóit intelligensen vezérelheti. A német Schönberger GmbH Rojaflex motorjait és vezérléseit forgalmazzuk, melyek felülmúlják korunk legmagasabb elvárásait is. A Rojaflex márka 12 európai országban van jelen, immár Magyarországon is.

 Szakképzéssel a fiatalkori munkanélküliség ellen

A pénzügyi és gazdasági válság sok EU-állampolgár számára drámai változást hozott. Az olyan tagállamokat, mint Görögország, Spanyolország, Írország, különösen súlyosan érintette. Hiányzik a növekedés ahhoz, hogy a gazdaság ismét lábra álljon. A magas munkanélküliség időközben sok EU-államban realitássá vált.

 

 

Be Sociable, Share!