Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2013-1-2. száma

csütörtök, április 4, 2013 @ 10:04 DE. Author: Révúti Károly

280

TARTALOM

Vezércikk

Hírek

Nemzetközi sajtónap

A Roto AG. 2012. november 7-én tartotta hagyományosnak számító VII. Nemzetközi Sajtónapját tetőablakgyártásának központjában, a németországi Bad Mergentheimben. A 12 országból érkezett 50 újságíró – a nemzetközi szaksajtó képviselői – megismerkedett a Roto európai ablakpiac értékelésével, legújabb termékeivel, és tetőablakgyárában érdekes üzemlátogatáson vettek részt.

Az árnyékolástechnika magyarországi helyzete 2013-ban

Az elhúzódó gazdasági visszaesés világában egyre gyakrabban hangzik el az a kérdés, hogy meddig tart még és hogyan élhetjük túl ezt az időszakot. A vállalkozók a tevékenységük életben tartásáért, míg az alkalmazottak a munkahelyük megmaradásáért aggódnak. Széles körű közgazdasági ismeretek nélkül is tudja mindenki, hogy a kedvező változás a piaci helyzet alakulásán, javulásán múlik.

Másképp gondolkodnak?

Az optimális árnyékolástechnikai rendszer külső hővédőből, belső fényvédőből és az intelligens vezérlés kombinációjából áll.

Az ablakcsere néhány épületfizikai kérdése

Napjainkban számos esetben találkozunk az ablakcsere kérdésével, általában az energiatakarékossággal összefüggésben. Első megközelítésben az ablakcserével kapcsolatosan olyan elképzeléseket tehetünk, hogy adott esetben valamelyik kivitelező kicseréli a régi, már tönkrement ablakszerkezetünket szép, új ablakszerkezetre, amely még be is hozza nekünk az energetikai megtakarítást. Kérdésként fogalmazható meg azonban, hogy az eredmény valóban ilyen egyszerűen könyvelhető-e el, vagy esetleg egyéb, épületfizikai megfontolásokat is célszerű tenni? A válasz egyszerű: ablakcsere előtt mindenképpen szükséges épületfizikai vizsgálatokat, számításokat végezni. A következőkben ezzel kapcsolatosan láthatunk egy rövid és egyszerű elemzést.

Német árnyékolástechnikai ipar: növekedés a 2012-es évben is

A konjunkturális fejlődés 2012-ben is örömteli növekedést hozott. Az energiafordulat, valamint a szakmai kínálat a 2012-es üzleti évben is hozzájárult a lakóingatlanok értékemelkedéséhez és a 2012-es év szolid növekedéséhez is.

A demográfiai változás és hatásai

Magyarországon – és az EU nagy részén a statisztikai felmérések szerint – a lakosság száma egyre csökken. A demográfiai folyamatok és a struktúraváltozás jelenlegi folyamatainak hatásai érzékelhetően meg fogják változtatni a társadalmat. A politikai és szociális struktúrákra nehezedő nyomás növekszik.

Irány a tartósság!

Redőny- és árnyékolástechnikai nap

A német redőny- és árnyékolástechnikai szövetség elnöksége, a redőny- és árnyékolástechnikai ipartestület és a tartományi szövetségek, valamint a gyártók ismét felhívják a redőny- és árnyékolástechnikai cégeket, hogy vegyenek részt a már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő redőny- és árnyékolástechnikai napon. Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy megéri részt venni, mert a jelenlévőknek nagyobb esélyük van a versenyképességük növelésére.

Rojaflex – intelligens automatizálás

Az RF-Solutions Hungary Kft. az árnyékolástechnikai berendezések automatizálásában nyújt professzionális segítséget. Termékeink által otthona árnyékolóit intelligensen vezérelheti. A német Schönberger GmbH Rojaflex motorjait és vezérléseit forgalmazzuk, melyek magasan felülmúlják korunk elvárásait. A Rojaflex márka 12 európai országban van jelen, immár Magyarországon is.

Kétirányú rádiókommunikáció a redőnyök, árnyékolók vezérléséhez

Az elmúlt évtizedben a modern technológiák új lehetőségeket nyitottak az épületek elektromos berendezéseinek automatikus üzemeltetésében is. A legelterjedtebbek azok a vezérlőrendszerek lettek, amelyek ötvözik a komfort, a biztonság és a hatékony energiafelhasználás követelményeit. A felhasználói igényeket a legtöbb esetben a rádióhullámú vezérlések alkalmazásával teljesíthetjük.

Mekk Elek

 

 

 

Be Sociable, Share!