Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2012-7. száma

szerda, november 21, 2012 @ 02:11 DU. Author: Révúti Károly

A tartalomból

Egy valódi partner a redőnygyártásban

A redőnygyártók piacán sokan találják magukat szembe azzal a helyzettel, hogy az alkatrészgyártók, illetve nagykereskedők, a viszonteladóikat megkerülve, maguk is gyártják a késztermékeket. A redőnygyártók ezáltal kénytelenek a saját versenytársaikkal együttműködni, és számukra kedvezőtlen értékesítést folytatni. Miért vesztegetné erejét erre az előnytelen társulásra, ha vannak olyan korrekt beszállítók, akik becsületes értékesítési politikát folytatva kizárólag a nagykereskedelemmel foglalkoznak, mint például a Portos Hungary Kft.?

Mekk Elek…

Tippek és ötletek

Akadályérzékelő redőnymotorok

Minden vállalkozás számára döntő jelentőséggel bír az általa kínált termékek, szolgáltatások minősége, amely egyrészt kifejezhető egzakt módon, a különböző szakmai előírásoknak való megfeleléssel, másrészt a megrendelő igényei szerint is kialakul egy szubjektív vélemény a vállalkozóról és a várható eredményről. Mennyire lehetünk azonban biztosak abban, hogy ez a megrendelő évek múltán újból minket bíz meg, mert elégedett a korábbi munkánkkal?

Otthon is biztonságban

Mindenki törekszik otthonát a saját kényelmének megfelelően kialakítani. Otthonunk automatizálása során a kényelmi funkciók mellett azonban érdemes odafigyelni a biztonságra

is.

Gyakran feltett kérdések és válaszok a német árnyékolós iparban

A Redőny- és Árnyékolástechnikai Szövetség Technikai Szakértelmi Központja (TKZ) minden tanácsot kérőnek rendelkezésére áll. Ugyanakkor konkrét megoldások a felvetésekre mégsem adhatók, mivel ezeket csak a problémákat a helyszínen vizsgáló szakember tudja megválaszolni. Ezért az általános információk adása mellett mindig felhívjuk a figyelmet a szaktanácsadás fontosságára.

A Miskolci Egyetem bővítése

Az Aluprof Hungary Kft. a Miskolci Egyetem tekintélyes bővítéséhez gyárt alumínium rendszereket. Az 1735. évre visszanyúló tradícióval rendelkező egyetem 16 000 m2 területű új szárnya az MB-SR50 és MB-70 alumínium rendszerek alkalmazásával készült el. Hogy a tervezők miért épp ezeket a rendszereket választották?

Az árnyékolás szerepe az energia- és környezettudatos építészetben

Ablakcsere a megmaradó fatokban

Az energiatakarékosságra törekvő lakásfelújítók először szinte mindig az ablakok cseréjére gondolnak. Talán azért, mert az elvetemedett, rosszul záródó szerkezeteken keresztül tapasztalható legjobban a pazarlás, amikor érezzük a hideget, „húz az ablak”.

Utánszerelt betörésvédelem

Minden negyedik percben betörnek valahová. Amikor a sértettek megállapítják, hogy idegenek hatoltak a lakrészükbe, és a tulajdonukat magukkal vitték, a legtöbbször sokkos állapotba kerülnek. Sok esetben mélyebben érinti őket a privát szféra megsértése, mint a drága vagy kedves tárgyak elvesztése.

Energiamegtakarítás és biztonság automatikusan működő redőnyökkel

Egyedi megjelenésű ablakok – dizájnelemek az ablakgyártásban

Napjaink nyílászárópiacán igen kiélezett a verseny, ezért nagyon fontos, hogy egy-egy termék mivel tud kitűnni a versenytársai közül. A piaci résztvevők általában az árral és/vagy a minőséggel igyekeznek ezt elérni, azonban csak igen keveseknek jut eszébe a termékük formai és esztétikai megjelenésével lépéselőnyt szerezni.

Be Sociable, Share!