Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2012 6. száma

péntek, szeptember 28, 2012 @ 07:09 DE. Author: Révúti Károly

A tartalomból

Vezércikk

Hírek

 A ROMA .XP rendszereinek sajátosságai

A ROMA mer nagyot álmodni, és nem hisz abban, hogy egy árnyékoló csak egyszerűen árnyékolásra használható. A folyamatos fejlesztéseiknek köszönhetően kerültek kialakításra az új bővíthető .XP rendszerek, amely megoldások lehetővé teszik egy tokon belül a különböző árnyékolók kombinálását.

 Automatizált árnyékolók az energiatakarékos épületekért

Életünkben az egyén és a nemzetgazdaság szintjén egyaránt fontos a tudatos energiafelhasználással kapcsolatos mindennapi tevékenység, legyen szó akár a közösségi közlekedésről, a szelektív hulladékgyűjtésről, az energiaszámlákról, vagy az ezekhez kapcsolódó életvezetési változtatásokról.

 Mekk Elek…

 Fa alapanyagú nyílászárók

Tetőablakok kiválasztásának alapelvei

Új épületek tervezésének, építésének, meglévő épületek átalakításának, felújításának egy fontos pillanata a nyílás zárók helyes kiválasztása.

 Nyílászáró a lapostetőre – nyitás az ég felé

Hazánk építőiparának története során sok olyan előkép vésődött be az emberek köztudatába, amelyek a megszokott megoldásokat előnyösebbnek mutatják az újító szándékúaknál. Jó példa erre a lapostetők, azon belül is a felülvilágítók helyzete. Nagyon sok szakember a lapostetőt problematikusan kivitelezhetőnek, a rá helyezett felülvilágítót pedig egyenesen épületszerkezeti öngólnak tartja.

 A Sopron rendszertől a passzívházakig

Bizonyára sokan – az idősebb építészkollégák feltétlenül – emlékszünk a nem is olyan régen még oly modernnek számító Sopron alumínium nyílászárórendszerre.

 Az EU energiahatékonysági irányvonaláról

2012. június 13-án az Európai Parlament és az Európa Tanács megegyezett az új energiahatékonysági irányvonalról. Az irányvonal tartalmazza, hogy az EU a 2007-ben megállapított, 2020-ig 20 százalék energiamegtakarításra vonatkozó célt elérje. A 2012. február 28-i az Európai Parlament illetékes bizottságában történt szavazás óta tárgyal a luxemburgi képviselő, Claude Turmes (Zöldek) a Tanács dán elnökségével a tagállamokban történő kötelező intézkedésekről.

 Növekedhet az építőipar?

 Az energiafogyasztás csökkentése

 glasstec 2012: a sokoldalú üveg

 Az üveg kiválasztásának követelményei

A természetes fény hatással van közérzetünkre, segít a tájékozódásban, szerepet játszik környezetünk megítélésében, és meghatározza időérzékünket is. Az üveg lehetőséget ad arra, hogy a fényt céljainknak és igényeinknek megfelelően használjuk és szabályozzuk. Mérete és kialakítása építészetileg és használati érték tekintetében egyaránt meghatározza az épület minőségét.

 Német kapuipar 2012

Az 1,83 milliárd euróra ugró forgalommal a német kapuágazat már 2011/12 fordulójára el tudta érni a 2008-as csúcseredményét. Ez kerek egy esztendővel korábban valósult meg, mint amit az optimisták a pénzügyi és gazdasági válság alatt lehetségesnek tartottak.

 Árnyékolás pliszével

A pliszé Nyugat-Európában különleges hangulati hatása, esztétikus látványa, sokoldalú gyakorlati alkalmazási lehetősége és könnyű kezelhetősége miatt régóta közismert és kedvelt termék. Az 1980-as évek végén Magyarországon is megjelent külföldi cégek termékeként, majd 1991-ben megindult a COSIFLOR termékcsalád hazai gyártása is eredeti alapanyagokból német licenc és know-how alapján.

Be Sociable, Share!