Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-ablak-árnyékoló Spektrum 2012-3. száma

vasárnap, június 17, 2012 @ 10:06 DE. Author: Révúti Károly

A TARTALOMBÓL…

 Vezércikk

 Mekk Elek

 Hírek

 Az árnyékolók főnixmadara ismét újjászületett!

A roletta már többször bebizonyította, hogy mint a mesebeli főnix, saját hamvából képes újjáéledni. Ráadásul minden újjászületéskor szebb, korszerűbb, működőképesebb lesz, mint előzőleg volt.

 Magyar fejlesztésű passzívház bejárati ajtó

A bejárati ajtó a ház egyik legmarkánsabb eleme, ezért rendkívül fontos, hogy a kiválasztott darab a szigorú kritériumrendszer mellett esztétikai elvárásoknak is megfeleljen – állítják Miskolczy Imre és Zoltán, a Miskolczy Energiaterv Kft. tulajdonosai. A testvérpárral a saját fejlesztésű passzívház bejárati ajtó speciális hőátbocsátási tulajdonságáról beszélgettünk.

Innovatív nyílászárók és korszerű gyártástechnológia az Ablakszerker Kft.-nél.

A 2000-ben alapított Székesfehérvári Ablakszerker Kft. tulajdonosai 2009-ben úgy döntöttek, hogy az alaptevékenységet jelentő műanyagablak-gyártást a rendelkezésre álló pályázati lehetőségek bevonásával továbbfejlesztik. A technológiafejlesztés eredményeképpen 2011 őszére létrejött egy műszakonként kb. 200 ablakegység előállítására szolgáló, nemzetközi mércével nézve is kiemelkedő színvonalú termelőbázis.

 Jó példák, rossz példák

 „A környezetvédelmi tanúsítványok jelentősége növekszik”

Az építőipari környezetvédelmi tanúsítványok mint megoldások címmel rendezték az Üvegipari Szövetség, a Zár- és Vasalatipari Szövetség, a Műanyagtermékek Szövetsége és az Ablak és Homlokzat Szövetség együttműködésében a Redőny- és Árnyékolástechnikai Szövetség műszaki szakértői központja által szervezett konferenciát.

 2011 a német redőny- és árnyékolástechnikai ipar számára nem volt válságév

A világ pénzügyi piacain és az EU-országok adósságproblematikáinál tapasztalható turbulenciák ellenére a német redőny és árnyékolástechnikai cégek számára 2011 minden volt, csak nem válságév. Az év közepére az üzleti index 98 ponttal elérte történelmi csúcsát, amelyet a cégek gyártási kapacitásának majdnem teljes kiaknázásával és a vállalatok többségénél a forgalom örvendetes fejlődésével magyaráznak.

 Növekvő érdeklődés az intelligens nyílászárók iránt

Már régóta általánosan elfogadott tény, hogy az épületek energiafelhasználása automatizálással jelentősen optimalizálható. A lakó- és nem lakóépületektől elvárt növekvő biztonságigény és a nagyobb kényelem iránti vágy is – csak hogy pár további felhasználási területet említsünk – biztosítják az állandó piaci növekedést az információ- és telekommunikációs ipar területén. Az épületautomatizálási szakma 2012-re stabil fejlődéssel, 3%-os növekedéssel számol. A szolgáltatóipar még nagyobb eredményt is elérhet. A redőnnyel, árnyékolóval ellátott intelligens nyílászárók, ablakok és kapuk tehát egyre inkább az életünkhöz tartoznak.

 Az árnyékolás szerepe az energiatudatos tervezésben

Kiemelkedő árnyékolástechnikai megoldásokkal találkozhatunk az Év Homlokzata 2011 Pályázat Családi Ház kategóriájának győztesén. A minimál és Bauhaus stílust ötvöző villaépület mind megjelenésében, mind megvalósításának folyamatában példaértékű alkotás.  

A ROMA Puro.XR és Puro.XRK felsőtokos redőnyrendszerek

A ROMA PURO.XR és PURO.XRK redőnyrendszerek kiváló tervezhetőségükkel, nagy méretpontosságukkal, könnyű szerelhetőségükkel, széles körű variálhatóságukkal, valamint kiváló hőszigetelő képességükkel kiemelkednek a piacon elérhető, ún. felsőtokos redőnytokrendszer típusok közül. Ezen tulajdonságok együtt a legjobb ár-érték arányt biztosítják a terméknek.  

R+T 2012

A világ vezető redőny-, kapu- és árnyékolóvására a várakozásokhoz képest is erőteljesebben növekedett – rekord a látogatottság és a kiállítók számában –, számos dicséret a stuttgarti vásár szervezőinek.

Be Sociable, Share!