Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Megjelent az Ajtó-Ablak-Kapu legfrissebb száma!

hétfő, január 9, 2012 @ 08:01 DU. Author: Révúti Károly

Tartalom

Vezércikk
Nehéz szavak

Kerekasztal-beszélgetés
Panelfelújítás, tűzvédelem, javuló minőség
A homlokzati nyílászárók esetében a jövőben várható, hogy legalább E-tűzvédelmi osztály lesz szükséges az ablakokra vonatkozóan ahhoz, hogy beépítésre kerülhessenek.

Árnyékolás
Szerényi Dániel: Az árnyékolás szerepe az energiatudatos tervezésben – 2. rész
A beépített Trav tokrendszer nagy előnye, hogy a három fő árnyékoló típus – a redőny, a lamellás árnyékoló, illetve a vásznas árnyékoló – bármelyike akár utólag is, a homlokzat bármiféle roncsolása, megváltoztatása nélkül elhelyezhető benne.
21. századi intelligens redőnymozgatás
A fejlesztéseknek köszönhető innovációs megoldások az egész házra kiterjednek, beleértve a riasztókat, a fűtést, a klímát és szellőzést is.
Szántai Sárközi Ambrus: Redőnybeépítés a hőszigetelésbe integrálva
Abból indultak ki a külső tokos megoldás esetében, hogy ha a redőny teljes egészében a határoló szerkezeten kívül van, akkor nem rontja az épület hőszigetelő képességét.

Kapuk
Biztonság automata garázs- és kertkapumozgatókkal
Mindennapi életünkben elengedhetetlen fontosságú a házunk, otthonunk biztonsága. Ehhez nagy mértékben hozzájárulnak a motorral szerelt, biztonsági kiegészítőkkel ellátott garázs- és kertkapuk is.

Energetikai szabályozás
Sólyomi Péter: Az ablakok Uw-értékei és a várható követelmények
Az energiafogyasztás csökkenésén túl a termikus felújítás az épület élettartamát is megnövelheti.

Üveg
Üvegfüggöny = kellemes terasz
Az üvegezést percek alatt teljesen kinyithatjuk, a fal(ak) mellé sorolhatjuk – nyáron sem kell kiszerelni, kis helyen elférnek –, majd becsukhatjuk kedvünk, tevékenységünk vagy éppen az időjárás alakulása szerint.

Passzívházak
Obermayer Balázs: Elvárások a passzívházak nyílászáróival szemben
Az úgynevezett RAL-beépítéssel biztosítandó, hogy a Blower Door teszten a beépítési fuga ne bizonyulhasson gyenge láncszemnek.

Vasalatok
Vevői igények az ablakokkal szemben
A lakók valódi igényei utólag, a használat során derülnek ki, amikor egyáltalán nem, vagy csak jelentős költséggel, utólagos helyszíni munkával elégíthetők ki az igények.

Panelfelújítás
Prohászka Rajmund: A panelfelújítás tapasztalatai
A többletmegtakarítás többletráfordítást jelent, ennek megtérülési ideje attól függ, hogy kap-e valamilyen támogatást a lakóközösség.

Aktuális
Európa legnagyobb energetikai lakásfelújítása
Ablakrendszerek passzívházakba
Tévhitek és hibák betörések ellen
Alacsony energiaigényű ablakprofil

Be Sociable, Share!