Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Magyarország megfelelő irányba halad a régió energiabiztonságának növelése érdekében

péntek, július 15, 2011 @ 12:07 DU. Author: Révúti Károly

Az energiapolitika felülvizsgálata párhuzamosan folyt a Nemzeti Energiastratégia előkészítésével, így a nemzetközi szakértőkkel folytatott eszmecserék különösen hasznosnak bizonyultak, hiszen az IEA ajánlásaiban foglaltak tükröződnek a héten a Kormány által elfogadott hosszú távú stratégiai dokumentumban, a Nemzeti Energiastratégiában is – hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

A Kormány céljainak megfelelően az energiastratégiának ki kell szolgálnia az elsődleges nemzeti érdekeket, mindamellett garantálnia kell az ellátásbiztonságot figyelembe véve a legkisebb költség elvét, érvényesítenie kell a környezeti szempontokat, és biztosítania kell, hogy Magyarország megfelelő arányban járulhasson hozzá a globális problémák megoldásához.

A közel egy éves együttműködés során az IEA részletesen áttekintette a magyar energiapolitikát a kapcsolódó ágazatok vonatkozásában. Így az IEA szakemberei külön-külön foglalkoztak a közlekedés, a fűtés, a klímapolitika, a villamos energia, az atomenergia, a megújuló energiaforrások, a gáz, az olaj és a szén alkalmazásának kérdésköreivel. A felülvizsgálatot végző bizottság tagjai az elmúlt év során többször is találkoztak a kormányzat képviselőivel, a Magyar Energia Hivatal munkatársaival és megbeszéléseket folytattak iparági szereplőkkel, fogyasztóvédelmi szervezetekkel és szakmai szövetségek képviselőivel is.

Az IEA üdvözölte és megerősítette azokat az elképzeléseket és lépéseket, amelyeket Magyarország szükségesnek lát ahhoz, hogy stabilabbá tegye helyzetét a globális energiavilágban, és amelyek elengedhetetlenek az ország megbízható energiajövőjének megteremtésének szempontjából.

Nobuo Tanaka beszédében úgy fogalmazott: Magyarország jó irányba halad a régió energiabiztonságának növelésében azzal, hogy komoly erőfeszítéseket tesz a térség nemzeti gáz- és árampiacának összekapcsolása érdekében. Nobuo Tanaka elismerően szólt a 2006-os gázválság után meghozott magyar biztonsági intézkedésekről, így a biztonsági készletezés elrendeléséről, a tárolókapacitások bővítéséről és az alternatív források kereséséről is.

Az IEA főigazgatója a találkozón megfogalmazott ajánlásai szerint jelentős beruházásokra lesz szükség mind a hálózati infrastruktúra, mind új erőművek létesítése terén, mivel hazánk villamosenergia fogyasztása a jövőben várhatóan emelkedni fog. Nobuo Tanaka felhívta a figyelmet az új atomerőművi blokk(ok) létesítésére vonatkozó kormánydöntés mielőbbi meghozatalának szükségességére. Beszédében kitért továbbá arra is, hogy az IEA megállapítása szerint a szükséges beruházások csak akkor valósulhatnak meg a legtakarékosabban, ha a befektetőket hiteles, jól működő szabályozó intézmények és kiszámítható, transzparens szabályozási környezet veszi körül, és a megfelelő eszközökkel bíró szabályozó hatóság egyenlő bánásmódban részesíti a piac összes szereplőjét.

Be Sociable, Share!