Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Partnereink

Social Media

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

péntek, november 19, 2010 @ 10:11 DU. Author: Révúti Károly

Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható.

Egy nyílászáró akkor felel meg a szerteágazó követelményeknek (amit például egy beruházó velük szemben támaszthat), ha fennállnak a következő jellemzők:
– tartós, értékálló szerkezet,
– szabad szín- és formai kialakítási lehetőség,
– korrózióval szembeni ellenállás,
– garantált jó hőszigetelés és légzárás,
– igény szerinti hanggátlás,
– biztonság a betörés ellen,
– környezetbarát.

Átgondolva a fenti érveket megállapíthatjuk, hogy az alumínium nyílászárók választása valóban kifizetendő beruházás lehet, hiszen az évek során a szerkezet használati és esztétikai értéke tartósan megmarad, emellett nemcsak gazdaságos, hiszen a hosszú élettartam ellenére minimális karbantartást igényel, és stabil értékállóság jellemzi, hanem környezetvédelmi szempontból az üvegezett alumínium nyílászárók gyakorlatilag 100%-ban újrahasznosíthatók, hiszen az alumínium és az üveg is újrafelhasználható.

Széles körű kreativitás – esztétikum
Az építészetben az esztétikum mellett az egyéni ízlés, a kultúra is szerepet játszik. A megfelelő nyílászárók kiválasztása és helyes megtervezése a gazdaságossági megfontolások mellett az épület megjelenése szempontjából kiemelten fontos. „Az ablak a ház szeme” – az ablakok határozzák meg a homlokzat arculatát, a helyiségek jellegét, az ablakoknak köszönhetjük a különféle fény- és térhatásokat. A helyesen megválasztott ablakok pozitívan befolyásolják a helyiség légkörét, az épületben tartózkodók életminőségét, azaz növelik a beruházás értékét. A külső és belső terek közti egyre intenzívebb kapcsolatot az egyre nagyobb transzparens felületek, a korszerű üvegezett nyílászáró szerkezetek, és az ehhez kapcsolódó korszerű technológia teszi lehetővé.

Az alumínium nyílászárók a legszélesebb spektrumban alkalmazhatók. A hagyományos ajtók, ablakok mellett portálok, valamint szintmagas homlokzati elemek készítésére alkalmasak. Ezek a nyílászáró rendszerek alapvetően tok- és szárnyprofilokból kialakított ajtó- és ablakszerkezetek, emeletmagas speciális üvegezett portálok, üvegezett homlokzati rendszerek. Ezen tagolások önmagukban is szinte végtelen variációs lehetőséget hordoznak.

Gazdaságosság
Az alumínium nyílászáró szerkezetek alkalmazásának gazdaságosságát számos paraméter támasztja alá. A hőhídmentes alumíniumablakok megfelelő alternatívát jelentenek a fa, illetve műanyag ablakokkal szemben. Jellemzők közül kiemelkednek a következők.

Hosszú élettartam:
– tartós működőképesség – nagy méreteknél és szárnysúlyoknál is garantált. A használatból származó terhelésnek az alumíniumprofilok jobban megfelel, tekintettel arra, hogy mind a profilok, mind a vasalatok méretezve vannak;
– ellenőrzött minőség – minőségi tanúsítványokkal bizonyított kiemelkedő műszaki paraméterek, az alapanyag folyamatos minőség-ellenőrzése mellett;
– több évtizedre visszamenőleg biztos alkatrészellátás a piacvezető nyílászáró rendszereknél.
Minimális karbantartás:
– szinte karbantartásmentes – nem szükséges a felületet évenként átfesteni vagy bármely más módon kezelni, csak felülettisztításról és a mozgó részek olajozásáról kell gondoskodni;
– nedves környezetben kimagasló ellenállású a korrózióval szemben.
Stabil értékek:
– exkluzív megjelenés – a modern építészet és a korszerű épület-felújítások kedvelt szerkezete;
– magas anyagi és használati érték – az értékes anyagok, a megbízható minőség tartós befektetést jelentenek;
– környezetvédelem – az alumíniumhulladék 100%-ban újrahasznosítható, minőségvesztés nélkül: az anyag az ismételt feldolgozás során is megtartja eredeti tulajdonságait.
Minőség
Az alumínium nyílászáró szerkezetek kiváló műszaki minőségét több tényező is garantálja.

Magas műszaki színvonal:
– az alumínium olyan fém, amelynek ötvözetei különböző műszaki paraméterekkel rendelkeznek, így a szerkezetekhez mindig az igényeknek legjobban megfelelő alumíniumötvözet választható;
– a hőhídmentes alumíniumprofilokból valamennyi épületfizikai követelményre megfelelő nyílászáró alakítható ki;
– jó a teherbíró képessége nagy üvegtömegek és átlagon felüli szélteher esetén is;
– felhasználóbarát nyílászáró-kialakítás a sokféle nyitási módnak köszönhetően.

Változatos felületkezelés:
– az igényeknek megfelelő óriási szín- és struktúravariáció – a RAL színskálának és a különböző porszórt felületeknek megfelelően (1.2. ábra);
– magas fokú időjárás- és korrózióállóság, könnyű tisztíthatóság;
– tartós és ezáltal gazdaságos felületkezelés.

Kivitelezés
Természetesen, az építési folyamatnak fontos része a nyílászáró beépítése. Ehhez elengedhetetlenül szükség van megfelelő szakmai és technikai hátterű gárdára, valamint az előkészítési folyamatok, és a beépítésre vonatkozó előírások maradéktalan betartására. Hiszen csak az egyes munkafolyamatok megfelelő elvégzésével, valamint a kapcsolódó kivitelezési folyamatok időbeni ütemezésével teljesíthető minőségi, és határidőre történő kivitelezés.

ALUTA Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület

További érdekes cikkek az Ajtó-ablak-kapu Spektrumban! Megrendelem >>

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi