Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Partnereink

Social Media

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Az ALUTA éves konferenciáján debütál az Alumínium függönyfalak, üvegtetők címet viselő új szakkönyv

hétfő, november 1, 2010 @ 11:11 DU. Author: Révúti Károly

2010. november 18-án rendezik meg az ALUTA Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület éves konferenciáját, mely a jövőbe mutató nemzetközi tendenciák mellett a válság építőiparra gyakorolt hatásait is vizsgálja. A neves szakemberek által átadott tapasztalatokon mellett a konferencia kísérő eseménye az ALUTA Nívódíjak ünnepélyes átadása. A rendezvény helyszíne ezúttal is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Díszterme.

A szakmai konferencia nyitóeseménye az ALUTA Egyesület második szakkönyve, a Terc Kiadó gondozásában megjelent Alumínium függönyfalak, üvegtetők címet viselő kiadvány bemutatása lesz. Az új kötet felépítése követi az elsőét − a témakörök felosztása hasonló, ami megkönnyíti a tájékozódást a köteten belül az érdeklődési területnek megfelelő kérdésekben. A szakkönyvekkel az egyesület az igényesség és a műszaki megfelelősség fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Mindkét szakkönyv célja az információnyújtás, azoknak szólnak, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülnek az alumínium homlokzati nyílászárók, függönyfalak, tetők témakörével. Így többek között tervezőknek, beruházóknak, építészeknek, generálkivitelezőknek és nyílászáró-gyártóknak.

Gyakorlatias megközelítés

A szerzők a szakmában dolgozó szakemberek, akik alumíniumprofil-forgalmazó, illetve alumínium nyílászárókat gyártó cégeknél dolgoznak. Munkájuk során sokféle és igen változatos kérdésekkel találkoznak nap mint nap. Ezeket a témákat gyűjtik csokorba a könyvek és a megrendelési, tervezési, gyártási és beépítési folyamaton végigmenve tárgyalják azokat. Elődjéhez hasonlóan, az „Alumínium függönyfalak, üvegtetők” sem egy tankönyv igényességével készült. Felépítése nem az alapoktól kezdődő tematikus rendszert követi, de választ ad a mindennapi életben, illetve a szakmai alkalmazások során felmerülő kérdésekre.

Mély ismeretek

A könyv átfogóan ismerteti a homlokzati nyílászárók kiválasztásának szempontjait, a függönyfalak és üvegezett tetők fajtáit, a tervezés és gyártás, valamint a beépítés folyamatát, ezek fontosabb sarokpontjait. Részletesen kitér azokra a speciális, csak az alumínium függönyfalakra jellemző műszaki megoldásokra, amelyek a tervezés, kivitelezés során felmerülnek. Ilyen például parapetüvegezések, hő- és füstelvezető rendszerek, hanggátlás és így tovább. Ugyanakkor ismerteti azokat a megoldásokat is, amelyek nem alumínium alapanyagúak, azonban szorosan kapcsolódnak a témakörhöz (acél tartószerkezetek, pontmegfogásos függönyfalak) vagy éppen nem a klasszikus függönyfal kategóriába tartoznak (az egyedi homlokzati megoldások, a nem transzparens üveg, illetve alumínium falburkolatok). Most is külön fejezet foglalkozik az érintett szerkezetekkel kapcsolatos szabványokkal, minősítésekkel és előírásokkal, amelyek a teljes témával foglalkozó legfontosabb szabályokat ölelik fel.

Kinek szól az alumínium függönyfalak, üvegtetők című könyv?

Az ALUTA szakkönyvei mindazoknak ajánlott, akik közvetlenül érintettek az alumínium-üveg homlokzatok tervezésében, kivitelezésében vagy éppen gyártásában, és azoknak is, akik csak érdeklődnek a téma iránt. Mindkét kiadvány megrendelhető többek között a www.aluta.hu honlapon, illetve a Terc Kiadónál.

További információk: ALUTA Egyesület, aluta@mail.datanet.hu, www.aluta.hu

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi