Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

  • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

    Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

    Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


    A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Glasstec 2010 Düsseldorf


    Átfogó kép a világ üvegiparáról

    Messe Düsseldorf

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Mitől intelligens egy nyílászáró

    IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

Az ALUTA éves konferenciáján debütál az Alumínium függönyfalak, üvegtetők címet viselő új szakkönyv

hétfő, november 1, 2010 @ 11:11 DU. Author: Révúti Károly

2010. november 18-án rendezik meg az ALUTA Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület éves konferenciáját, mely a jövőbe mutató nemzetközi tendenciák mellett a válság építőiparra gyakorolt hatásait is vizsgálja. A neves szakemberek által átadott tapasztalatokon mellett a konferencia kísérő eseménye az ALUTA Nívódíjak ünnepélyes átadása. A rendezvény helyszíne ezúttal is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Díszterme.

A szakmai konferencia nyitóeseménye az ALUTA Egyesület második szakkönyve, a Terc Kiadó gondozásában megjelent Alumínium függönyfalak, üvegtetők címet viselő kiadvány bemutatása lesz. Az új kötet felépítése követi az elsőét − a témakörök felosztása hasonló, ami megkönnyíti a tájékozódást a köteten belül az érdeklődési területnek megfelelő kérdésekben. A szakkönyvekkel az egyesület az igényesség és a műszaki megfelelősség fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Mindkét szakkönyv célja az információnyújtás, azoknak szólnak, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülnek az alumínium homlokzati nyílászárók, függönyfalak, tetők témakörével. Így többek között tervezőknek, beruházóknak, építészeknek, generálkivitelezőknek és nyílászáró-gyártóknak.

Gyakorlatias megközelítés

A szerzők a szakmában dolgozó szakemberek, akik alumíniumprofil-forgalmazó, illetve alumínium nyílászárókat gyártó cégeknél dolgoznak. Munkájuk során sokféle és igen változatos kérdésekkel találkoznak nap mint nap. Ezeket a témákat gyűjtik csokorba a könyvek és a megrendelési, tervezési, gyártási és beépítési folyamaton végigmenve tárgyalják azokat. Elődjéhez hasonlóan, az „Alumínium függönyfalak, üvegtetők” sem egy tankönyv igényességével készült. Felépítése nem az alapoktól kezdődő tematikus rendszert követi, de választ ad a mindennapi életben, illetve a szakmai alkalmazások során felmerülő kérdésekre.

Mély ismeretek

A könyv átfogóan ismerteti a homlokzati nyílászárók kiválasztásának szempontjait, a függönyfalak és üvegezett tetők fajtáit, a tervezés és gyártás, valamint a beépítés folyamatát, ezek fontosabb sarokpontjait. Részletesen kitér azokra a speciális, csak az alumínium függönyfalakra jellemző műszaki megoldásokra, amelyek a tervezés, kivitelezés során felmerülnek. Ilyen például parapetüvegezések, hő- és füstelvezető rendszerek, hanggátlás és így tovább. Ugyanakkor ismerteti azokat a megoldásokat is, amelyek nem alumínium alapanyagúak, azonban szorosan kapcsolódnak a témakörhöz (acél tartószerkezetek, pontmegfogásos függönyfalak) vagy éppen nem a klasszikus függönyfal kategóriába tartoznak (az egyedi homlokzati megoldások, a nem transzparens üveg, illetve alumínium falburkolatok). Most is külön fejezet foglalkozik az érintett szerkezetekkel kapcsolatos szabványokkal, minősítésekkel és előírásokkal, amelyek a teljes témával foglalkozó legfontosabb szabályokat ölelik fel.

Kinek szól az alumínium függönyfalak, üvegtetők című könyv?

Az ALUTA szakkönyvei mindazoknak ajánlott, akik közvetlenül érintettek az alumínium-üveg homlokzatok tervezésében, kivitelezésében vagy éppen gyártásában, és azoknak is, akik csak érdeklődnek a téma iránt. Mindkét kiadvány megrendelhető többek között a www.aluta.hu honlapon, illetve a Terc Kiadónál.

További információk: ALUTA Egyesület, aluta@mail.datanet.hu, www.aluta.hu

Be Sociable, Share!