Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Energiahatékonyság fokozása épületautomatizálással

hétfő, október 18, 2010 @ 04:10 DE. Author: Révúti Károly

Így az intelligens épületirányításnak egyre növekvő a szerepe és jelentősége az energiatakarékos épületüzemeltetés megvalósításában, amely az emberi társadalom fennmaradásának egyik pillére.

Az épületautomatizálási megoldások egyik kulcsszereplője a KNX, mely egy buszrendszerű intelligens épületirányítási technológia. A technológia segítségével energiahatékonyságot lehet elérni a középületekben, közintézményekben, irodaházakban, szállodákban, társasházakban és kórházakban is. A KNX szabványnak megfelelő speciális készülékek alkalmazhatóak a világítás, fűtés/hűtés/szellőzés, energiamenedzsment, vagyonvédelem, audio vizuális rendszerek és háztartási készülékek területén.

A CEP® Clean Energy & Passive House Expo kiállításon október 27-28-án kiemelt szerepet kap az épületautomatizálási megoldások és a KNX Egyesület megjelenése. A megfelelő energiahatékonyság elérését a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület magyarországi tevékenységével szintén szeretné előmozdítani, melyről Balogh Zoltán az Egyesület elnöke így vélekedik:

„Fontosnak tartjuk megjelenni ezen a szakmai eseményen, mert ez egy olyan fórum, melyen keresztül el lehet juttatni azokat az információkat a szakemberek számára, melyek szükségesek ahhoz, hogy a kor szellemében működő épületeket alkossanak. Ha ma nem az elérhető legjobb megoldást választjuk, akkor senki se várja, hogy az 10-20 év múlva megfeleljen az akkori elvárásoknak. Luxus olyan épületeket építeni, melyek falják az energiát és nem veszik figyelembe a jelenlegi és a várható előírásokat, melyek a következő 10 évben egyre szigorúbbak lesznek.”

Az innovatív épületautomatizálási témában előadásokat is hallhatnak a szakemberek és érdeklődők, a CEP® Expo-n megrendezésre kerülő konferenciákon, olyan neves és nemzetközi cégek előadóitól, mint az Eaton-Kapsch, az Elektro-Kamleitner és a Honeywell.

Be Sociable, Share!