Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Partnereink

Social Media

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

hétfő, augusztus 16, 2010 @ 04:08 DU. Author: Révúti Károly

Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk.

– Drágám, miért vannak ilyen ronda ablakaink? Már vendégeket is szégyellek hívni…
– Hát, felőlem lecserélhetjük, ha annyira akarod…

Csak erre vártam! Másnap ebédidőben a munkahelyemen nekiálltam „ablakot” nyomozni. Akkor eszembe jutott, hogy a kolléganőm, Marcsi tavaly cseréltette le az ablakait.

– Marcsi, milyen ablakot is vettél te?
– Internormot. Tudod, az a megbízható osztrák cég.

Szerencsére rögtön ráakadtam az Ablak ABC-re. Választ kaptam olyan kérdésekre, hogy műanyag legyen, vagy fa, illetve milyen a jó szigetelés és a betörésbiztonság.

Megnéztem még néhány gyártót, de az Internorm belül fa – kívül alumínium ablakába rögtön beleszerettem… No, meg Marcsi is annyit lelkendezett az ablakairól, hogy milyen fantasztikusak udvariasak, profik és pontosak voltak az Internorm kivitelezői, úgy érezte magát, mint Ausztriában: makulátlan tiszta lakást kapott vissza a szerelés után, és mindent elmagyaráztak.

Másnap már azt is tudtam, hogyha a fűtésszámlát jelentősen csökkenteni akarjuk, a jó hőszigeteléshez 3 rétegű üvegezéssel ablakot kell vásároljunk, ráadásul most divatos is…
Őszintén tájékoztattak arról is, hogy a 3 rétegű üvegek viszont kevesebb fényt és energiát engednek be, mint a 2 rétegűek – emiatt télen lehet, hogy órákkal előbb fel kell kapcsolni a villanyt, pedig mi nagyon szeretjük a természetes fényt. Erre is megtaláltam persze a honlapon a megoldást:

– Az Internorm „Solar” üvege 3 rétegű ablaknál a fény és az energia 60%-át engedi be (amit a g=0,6 érték jellemez), ami 20%-kal magasabb a piacon található legjobb értéknél. Igaz, ezt csak a házunk déli, dél-nyugati oldalán érdemes használni, mert ott lehet ezt a nyereséget elérni – villogtattam férjemnek egyik este a frissen felszedett műszaki tudásomat.

– Na és mennyibe kerül ez a Te csoda ablakod?

Másnap ennek is utánajártam: pont belefér a keretbe, amennyit a nyílászárókra szántunk.

És mekkora mákunk van… Most a cég a 3 rétegű üvegeket a 2 rétegű áráért adja, ahol pedig értelme van, a Solar kivitelt is odaadja ugyanezen az áron.

(X)

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi