Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

  • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

    Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

    Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


    A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Glasstec 2010 Düsseldorf


    Átfogó kép a világ üvegiparáról

    Messe Düsseldorf

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Mitől intelligens egy nyílászáró

    IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

hétfő, augusztus 16, 2010 @ 04:08 DU. Author: Révúti Károly

Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk.

– Drágám, miért vannak ilyen ronda ablakaink? Már vendégeket is szégyellek hívni…
– Hát, felőlem lecserélhetjük, ha annyira akarod…

Csak erre vártam! Másnap ebédidőben a munkahelyemen nekiálltam „ablakot” nyomozni. Akkor eszembe jutott, hogy a kolléganőm, Marcsi tavaly cseréltette le az ablakait.

– Marcsi, milyen ablakot is vettél te?
– Internormot. Tudod, az a megbízható osztrák cég.

Szerencsére rögtön ráakadtam az Ablak ABC-re. Választ kaptam olyan kérdésekre, hogy műanyag legyen, vagy fa, illetve milyen a jó szigetelés és a betörésbiztonság.

Megnéztem még néhány gyártót, de az Internorm belül fa – kívül alumínium ablakába rögtön beleszerettem… No, meg Marcsi is annyit lelkendezett az ablakairól, hogy milyen fantasztikusak udvariasak, profik és pontosak voltak az Internorm kivitelezői, úgy érezte magát, mint Ausztriában: makulátlan tiszta lakást kapott vissza a szerelés után, és mindent elmagyaráztak.

Másnap már azt is tudtam, hogyha a fűtésszámlát jelentősen csökkenteni akarjuk, a jó hőszigeteléshez 3 rétegű üvegezéssel ablakot kell vásároljunk, ráadásul most divatos is…
Őszintén tájékoztattak arról is, hogy a 3 rétegű üvegek viszont kevesebb fényt és energiát engednek be, mint a 2 rétegűek – emiatt télen lehet, hogy órákkal előbb fel kell kapcsolni a villanyt, pedig mi nagyon szeretjük a természetes fényt. Erre is megtaláltam persze a honlapon a megoldást:

– Az Internorm „Solar” üvege 3 rétegű ablaknál a fény és az energia 60%-át engedi be (amit a g=0,6 érték jellemez), ami 20%-kal magasabb a piacon található legjobb értéknél. Igaz, ezt csak a házunk déli, dél-nyugati oldalán érdemes használni, mert ott lehet ezt a nyereséget elérni – villogtattam férjemnek egyik este a frissen felszedett műszaki tudásomat.

– Na és mennyibe kerül ez a Te csoda ablakod?

Másnap ennek is utánajártam: pont belefér a keretbe, amennyit a nyílászárókra szántunk.

És mekkora mákunk van… Most a cég a 3 rétegű üvegeket a 2 rétegű áráért adja, ahol pedig értelme van, a Solar kivitelt is odaadja ugyanezen az áron.

(X)

Be Sociable, Share!