Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló

péntek, július 16, 2010 @ 07:07 DU. Author: Révúti Károly

A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

A SCHÜCO CTB árnyékoló a „red dot award: product design 2010“ nemzetközi formatervezési díját a tartalom és forma tökéletesen harmonikus összjátékával érdemelte ki. A nemzetközi red dot award pályázat gyökerei egészen 1955-ig nyúlnak vissza. Idén 57 országból 1636 résztvevő 17 kategóriában mintegy 4252 terméket nyújtott be, ami 30%-kal több mint a tavalyi évben. A nagy körültekintéssel kiválasztott, 30 főből álló nemzetközi szakzsűri tagja kizárólag teljesen független, elismert design-szakértő lehetett. Nem meglepő tehát, hogy a beérkezett pályázatok közül idén mindössze 1%-a, vagyis összesen 45 termék részesült díjazásban.

Az innovatív mikrolamellás árnyékoló egyúttal az „iF product design award 2010“ nemzetközi formatervezési díjat is kiérdemelte „Buildings“ kategóriában. A pályázatra 39 országból 1016 résztvevő mintegy 2500 terméket nyújtott be. Az iF díjat 1955-ben alapították, és a red dot mellett a legjelentősebb termék design díjnak számít. A nemzetközi szakzsűri figyelmét már korábban is felkeltette egy SCHÜCO termék: 2006-ban a TipTronic mechatronikus ablakvasalatnak ítélte oda a design-díjat.

A SCHÜCO CTB kültéri árnyékoló a homlokzat számára új formálási lehetőségeket rejt. Ez az első, teljesen a homlokzati függönyfalrendszerbe integrálható, nagy teljesítményű árnyékoló; extrém mértékű szélstabilitással, melynek köszönhetően egészen a 11-es fokozatú, vagyis orkánszerű szélerősségig működtethető. A különlegesen megformált alumínium lamellák flexibilisen illeszkednek a rozsdamentes acél vezetőszálra. Ezáltal a rendkívül stabil árnyékoló könnyen feltekercselhető és rejtetten vezethető a homlokzati nyílászáró szerkezet előtt. A különleges lamellaforma tökéletes árnyékolást biztosít, ugyanakkor optimális mértékű nappali fénnyel történő megvilágítást tesz lehetővé.

A SCHÜCO CTB árnyékoló a Schüco E2 homlokzati rendszerbe integrálható. A moduláris homlokzati rendszerként beépíthető Schüco E2 elemes függönyfalrendszer a következő esztétikus és intelligens alkotóelemeket tartalmazza: decentralizált szellőztetés, síkban illeszkedő nyitható elemek, üvegtábla közé szerelhető fotovoltaikus elem és a külső síkban elhelyezkedő CTB árnyékoló.

Be Sociable, Share!