Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Partnereink

Social Media

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló

péntek, július 16, 2010 @ 07:07 DU. Author: Révúti Károly

A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

A SCHÜCO CTB árnyékoló a „red dot award: product design 2010“ nemzetközi formatervezési díját a tartalom és forma tökéletesen harmonikus összjátékával érdemelte ki. A nemzetközi red dot award pályázat gyökerei egészen 1955-ig nyúlnak vissza. Idén 57 országból 1636 résztvevő 17 kategóriában mintegy 4252 terméket nyújtott be, ami 30%-kal több mint a tavalyi évben. A nagy körültekintéssel kiválasztott, 30 főből álló nemzetközi szakzsűri tagja kizárólag teljesen független, elismert design-szakértő lehetett. Nem meglepő tehát, hogy a beérkezett pályázatok közül idén mindössze 1%-a, vagyis összesen 45 termék részesült díjazásban.

Az innovatív mikrolamellás árnyékoló egyúttal az „iF product design award 2010“ nemzetközi formatervezési díjat is kiérdemelte „Buildings“ kategóriában. A pályázatra 39 országból 1016 résztvevő mintegy 2500 terméket nyújtott be. Az iF díjat 1955-ben alapították, és a red dot mellett a legjelentősebb termék design díjnak számít. A nemzetközi szakzsűri figyelmét már korábban is felkeltette egy SCHÜCO termék: 2006-ban a TipTronic mechatronikus ablakvasalatnak ítélte oda a design-díjat.

A SCHÜCO CTB kültéri árnyékoló a homlokzat számára új formálási lehetőségeket rejt. Ez az első, teljesen a homlokzati függönyfalrendszerbe integrálható, nagy teljesítményű árnyékoló; extrém mértékű szélstabilitással, melynek köszönhetően egészen a 11-es fokozatú, vagyis orkánszerű szélerősségig működtethető. A különlegesen megformált alumínium lamellák flexibilisen illeszkednek a rozsdamentes acél vezetőszálra. Ezáltal a rendkívül stabil árnyékoló könnyen feltekercselhető és rejtetten vezethető a homlokzati nyílászáró szerkezet előtt. A különleges lamellaforma tökéletes árnyékolást biztosít, ugyanakkor optimális mértékű nappali fénnyel történő megvilágítást tesz lehetővé.

A SCHÜCO CTB árnyékoló a Schüco E2 homlokzati rendszerbe integrálható. A moduláris homlokzati rendszerként beépíthető Schüco E2 elemes függönyfalrendszer a következő esztétikus és intelligens alkotóelemeket tartalmazza: decentralizált szellőztetés, síkban illeszkedő nyitható elemek, üvegtábla közé szerelhető fotovoltaikus elem és a külső síkban elhelyezkedő CTB árnyékoló.

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi