Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Érdemi konzultáció az építésgazdaság élénkítésére

péntek, június 25, 2010 @ 02:06 DU. Author: Révúti Károly
A találkozón Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ismertette az új kormányzati struktúrát, a magyar gazdaság helyzetét, valamint bemutatta az építőipari ágazatért felelős kormánytagokat.

„Itt az idő komolyan venni, az elmúlt év tavaszán az építésügy versenyképes környezetének megteremtésére elfogadott országgyűlési határozatban foglaltak megvalósítását.” – mondta Bencsik János belgazdasági államtitkár. A Kormány stratégiai partnerének tekinti az iparág szereplőit, hiszen Magyarország elemi érdeke a belső piac fejlesztése.

A szaktárca vezetésével, az építésgazdasági szereplőkkel folytatott egyeztetést követően 2010. június 24-én létrejött az Építésgazdasági Munkabizottság. A szakmai és kormányzati párbeszéd erősítésére megalakult szakpolitikai törzsasztal vezetője Széman György, a Magyar Építőanyagipari Szövetség elnöke. Az új, informális szervezet középpontjában az építésgazdasági stratégia, a bürokráciacsökkentés, a dereguláció, valamint az épületenergetika kérdéseinek kidolgozása áll. A Kormány határozott szándéka a magyar építőipari vállalkozások versenyképességének javítása, ezáltal pedig a nemzetgazdasági növekedés és a hazai foglalkoztatottság bővítésének elősegítése.

Be Sociable, Share!