Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

  • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

    Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

    Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


    A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Glasstec 2010 Düsseldorf


    Átfogó kép a világ üvegiparáról

    Messe Düsseldorf

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

  • Mitől intelligens egy nyílászáró

    IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

    Be Sociable, Share!

    Tovább >>

Glasstec 2010 Düsseldorf

szerda, június 23, 2010 @ 01:06 DU. Author: Révúti Károly

A világ legnagyobb üvegipari szakvásárát számos kongresszus, különbemutató egészíti ki

Magyar cégek részvétele közel 200 m2-en
A két évvel ezelőtti seregszemlén a világ minden pontjáról érkező 1300 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait 55.000 szakmai látogatónak. Bár 2008 októbere óta sok minden megváltozott az üvegiparban is, a szervezők idén a második legsikeresebb glasstec-re számítanak.

Konferenciák, különbemutatók: középpontban az energiahatékonyság
Az üveg teljes gyártási folyamatát bemutató szakvásáron a gép- és berendezésgyártók éppúgy részt vesznek, mint a feldolgozóipar vagy az üveges mesterek. Idén először mutatkozik be önálló bemutató keretében a „homlokzatok centruma”, ahol a hatékony energiafelhasználás áll a középpontban.

A Stuttgarti Egyetem védnökségével szervezett glass technology live különbemutató és a hozzá tartozó szimpózium témája idén az „energiahatékonyság az üveg segítségével”

Újdonság a kongresszusok között az „engineered transparency”, amely a tudomány, a kutatás szakembereit, valamint a mérnököket, építészeket és a hatóságokat szólítja meg. A kongresszust több felsőoktatási intézmény (drezdai, delfti, darmstadti egyetem) együtt szervezi. Minden bizonnyal sok érdeklődőt vonz majd az idei építészkonferencia témája, „Az üveg mint energia” is. Az üvegművészetet bemutató Glas Art kiállítás is színesíti a technológiai rendezvényt.

A glasstec, mint az üvegipar tükörképe egy dinamikusan fejlődő iparágat is befogad: a szolártechnológiát, amely önálló rendezvényként a glasstec-kel egyidőben megtekinthető a Düsseldorfi Vásárvárosban.
Ez a téma már 2008-ban is kiemelt szerepet kapott a düsseldorfi seregszemlén, amikor már több mint 150 kiállító mutatta be ebben a témában termékeit, újdonságait. A „solarpeq – Nemzetközi Szolártechnológiai Szakvásár” a glasstec-hez időben és térben közvetlenül kapcsolódva kerül idén első alkalommal megrendezésre.

Magyar cégek Düsseldorfban
Az ITD Hungary és a Magyar Üvegipari Szövetség szervezésében létrejövő közel 200 m2-es magyar standon idén is több cég mutatkozik be Düsseldorfban. A Metall Glas, a MOTIM, a Refmon és a Salgglas már jelezték részvételi szándékukat a szervezőknek.

A glasstec és a solarpeq szeptember 28 – október 1. között kerül megrendezésre. A rendezvény idén – számos kiállító kívánságának megfelelően – egy nappal rövidebb lesz, így már pénteken befejeződik.

Be Sociable, Share!