Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Automata zsanérfúró műanyag ajtókhoz

kedd, június 22, 2010 @ 11:06 DE. Author: Révúti Károly

Az NC zsanérfúrógép műanyag ajtók zsanérjainak automatikus felfúrására lett kifejlesztve. Főleg nagy mennyiségben gyártó üzemek vehetik hatékonyan igénybe jelentős mennyiségű munkaerőt kímélve meg így, valamint a normaidőt csökkentve. A gép kapacitása 3 pántos ajtók esetén, 8 órás műszakonként, kb. 100-120 darab ajtó. Folyamatos felügyeletet nem igényel, az előre beállított program alapján dolgozik.

Az így megspórolt idő alatt egy másik asztalon felcsavarozhatjuk a pántokat az előzőleg kifúrt ajtótokra, ajtószárnyra. A szerkezet jelentős fizikai igénybevételtől kíméli meg a dolgozót, növelve ezzel annak teljesítőképességét.

A gép a következő műveletek elvégzésére alkalmas:

      ■ 3 vagy 4 pánt,

      ■ egy- és kétszárnyú ajtók,

      ■ balos és jobbos ajtók,

      ■ felül világítóablakkal ellátott ajtók fúrása.

Használható továbbá:

      ■ 60-70-80 mm magasságú,

      ■ többfajta szélességű,

      ■ több, különböző cég által gyártott profilhoz.

A gép kezelésekor a következő adatokat kell megadni:

     ■ a nyílószárny magasságát,

     ■ a balos vagy jobbos nyitásirányt,

     ■ a pánt típusát,

     ■ a pántok számát (3 vagy 4).

A gép 8-10 fajta zsanérfurat képét is használhatja. A beírt adatok megőrződnek, új program esetén csak a változó értékeket kell átírni. A gép asztalára 8 mm-es fedéssel felhelyezett, a referenciapontra ütköztetett tokot és szárnyat pneumatikus hengerekkel szorítjuk az asztalra, ezután indíthatjuk a fúrást. A szerkezet különösebb napi karbantartást nem igényel: a keletkezett forgács összesöprése, valamint a sűrített levegővel történő portalanítás elegendő.

További érdekes cikkek az Ajtó-ablak-kapu Spektrumban! Megrendelem >>

Be Sociable, Share!