Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Partnereink

Social Media

Innováció

 • A megfelelő nyílászáró kiválasztása – A beruházó szempontjából

  Új épület építésekor vagy épület-felújításkor mindig ugyanaz a kérdés merül fel: „Milyen szerkezetet válasszunk?”. Különösen fontos ez a kérdés a nyílászárók megválasztásakor, hiszen az ablakok nagyban hozzájárulnak a homlokzat esztétikus megjelenítéséhez, de helyes megválasztásuk – nem utolsó sorban – többéves befektetésként is felfogható. Az ALUTA cikkének olvasásához kattintson!

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

  Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idő, húz alatta a levegő, télen a fűtésszámlától is majd elájultunk. – Drágám, […]

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • SCHÜCO: kiváló, nagy teljesítményű árnyékoló


  A SCHÜCO CTB innovatív mikrolamellás árnyékolója nemrégiben két rangos nemzetközi elismerésben is részesült. A termék ezúttal nem magas műszaki tartalma miatt, hanem esztétikus megjelenésének köszönhetően került az érdeklődés középpontjába.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Glasstec 2010 Düsseldorf


  Átfogó kép a világ üvegiparáról

  Messe Düsseldorf

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

 • Mitől intelligens egy nyílászáró

  IO-homecontrol: Nem kell többé kulcsokat keresgélni: kulcs helyett PIN-kóddal vagy akár ujjlenyomattal lehet bejutni a lakásba.

  Be Sociable, Share!

  Tovább >>

Automata zsanérfúró műanyag ajtókhoz

kedd, június 22, 2010 @ 11:06 DE. Author: Révúti Károly

Az NC zsanérfúrógép műanyag ajtók zsanérjainak automatikus felfúrására lett kifejlesztve. Főleg nagy mennyiségben gyártó üzemek vehetik hatékonyan igénybe jelentős mennyiségű munkaerőt kímélve meg így, valamint a normaidőt csökkentve. A gép kapacitása 3 pántos ajtók esetén, 8 órás műszakonként, kb. 100-120 darab ajtó. Folyamatos felügyeletet nem igényel, az előre beállított program alapján dolgozik.

Az így megspórolt idő alatt egy másik asztalon felcsavarozhatjuk a pántokat az előzőleg kifúrt ajtótokra, ajtószárnyra. A szerkezet jelentős fizikai igénybevételtől kíméli meg a dolgozót, növelve ezzel annak teljesítőképességét.

A gép a következő műveletek elvégzésére alkalmas:

      ■ 3 vagy 4 pánt,

      ■ egy- és kétszárnyú ajtók,

      ■ balos és jobbos ajtók,

      ■ felül világítóablakkal ellátott ajtók fúrása.

Használható továbbá:

      ■ 60-70-80 mm magasságú,

      ■ többfajta szélességű,

      ■ több, különböző cég által gyártott profilhoz.

A gép kezelésekor a következő adatokat kell megadni:

     ■ a nyílószárny magasságát,

     ■ a balos vagy jobbos nyitásirányt,

     ■ a pánt típusát,

     ■ a pántok számát (3 vagy 4).

A gép 8-10 fajta zsanérfurat képét is használhatja. A beírt adatok megőrződnek, új program esetén csak a változó értékeket kell átírni. A gép asztalára 8 mm-es fedéssel felhelyezett, a referenciapontra ütköztetett tokot és szárnyat pneumatikus hengerekkel szorítjuk az asztalra, ezután indíthatjuk a fúrást. A szerkezet különösebb napi karbantartást nem igényel: a keletkezett forgács összesöprése, valamint a sűrített levegővel történő portalanítás elegendő.

További érdekes cikkek az Ajtó-ablak-kapu Spektrumban! Megrendelem >>

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi